Την Αγροτική Έκθεση Agortica 2024 στην Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.
Ο κ. Τοψίδης περιόδευσε στα περίπτερα της Έκθεσης συνομιλώντας με εκθέτες, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε “δίκαια” τα αιτήματα των αγροτών που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Σημείωσε ότι “το αξιόλογο αγροτικό δυναμικό που έχουμε στη παραγωγή, πρέπει να το εκπαιδεύσουμε. Πρέπει, επίσης, να εντάξουμε περισσότερα τεχνολογικά μέσα που να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία επιδοτούνται και είναι ενταγμένα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία και ακολουθούμε. Μάλιστα, πρέπει να ομογενοποιήσουμε και όλα τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που έχουμε στη περιοχή μας”.
Τέλος, δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά ότι τα έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν τον τομέα της Πρωτογενούς Παραγωγής βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα.