-ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Ήρωας” ο 18χρόνος Έλληνας από την Θράκη που σκοτώθηκε στο Μόναχο – Έσωσε την αδελφή του
-ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Αρατο της Ροδόπης ο 18χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε στο μακελειό στο Μόναχο (ΕΔΩ)

Νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εθνικότητα των θυμάτων στο μακελειό του Μονάχου.

Όπως ενημέρωσε το Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο ο διευθυντής της Αστυνομίας, μεταξύ των εννέα θυμάτων είναι ένας 18χρονος μουσουλμάνος από τη Θράκη, ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος ήταν κάτοικος Γερμανίας. Ωστόσο, η είδηση μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΙ με κάθε επιφύλαξη αφού η ταυτοποίηση των θυμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Εννέα νεκροί και 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Μόναχο. Ιρανογερμανός ο 18χρονος δράστης. Η αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια και διενεργεί έρευνες.
Μετά από μια νύχτα τρόμου στο Μόναχο, όπου ένας 18χρονος Ιρανογερμανός σκότωσε εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά τουλάχιστον 21, η πόλη από το πρωί προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.

Untitled XASAPIS 5

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν και πάλι κανονικά, όπως μετέδωσε μέσω twitter η αστυνομία του Μονάχου. Μόνο ο σταθμός στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο παρέμεινε κλειστός.
Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 6 μμ ένας 18χρονος Ιρανογερμανός άνοιξε πυρ στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο και στη συνέχεια εικάζεται ότι αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με στοιχεία διάφορων ΜΜΕ ολόκληρη η περιοχή συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη και να διενεργούνται έρευνες. Η αστυνομία χθες απήυθυνε διαρκώς εκκλήσεις στον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να αποφεύγει πλατείες και δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος.
Η σορός του 18χρονου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών ο δράστης φέρεται να έδρασε μόνος του ενώ δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα πιστόλι.
Τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ έγινε γνωστό ότι ζούσε χρόνια στο Μόναχο. Διαθέτει τόσο γερμανικό όσο και ιρανικό διαβατήριο και μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία.