Επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΣΕΚΕ,    Κώστα Καραμανλή στο εργοστάσιο της JTI στη Ξάνθη

 

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2024 –  Το εργοστάσιο  της JTI στη Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ) επισκέφτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος ΔΣ της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ),  κ. Κώστας  Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε εκτενώς για την επενδυτική δράση της JTI στην ακριτική περιοχή της Ξάνθης καθώς και  για το παραγωγικό, εξαγωγικό και κοινωνικό «αποτύπωμα» της JTI από το Διευθυντή του εργοστασίου, κ. Danilo Stojanovic.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επένδυση, την ποιότητα των εγκαταστάσεων, τους μηχανισμούς για την εξασφάλιση της ποιότητας και τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στη στενή συνεργασία JTI και ΣΕΚΕ ο κ. Stojanovic δήλωσε «Εμπιστευόμαστε την ποιότητα του ελληνικού καπνού εδώ και πάνω από 42 χρόνια για τα προϊόντα μας διεθνώς και συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με τη ΣΕΚΕ, προς όφελος και των δύο πλευρών».

* * * * * *

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο 2023, η JTI Hellas εισέρχεται και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με τη διεθνή μάρκα της Ploom στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2023 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για 2η συνεχή χρονιά. Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα. www.jti.com