ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ “ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Οι πολιτικοί των κομμάτων Εξουσίας – και όχι μόνο είναι πολέμιοι της θρησκείας της αγάπης, της Ορθοδοξίας και υπέρμαχοι της θρησκειολογίας, είναι ο Δούρειος Ίππος της προσπάθειας ισλαμοποίησης της Πατρίδας μας, πλημμυρίζοντας τα ελληνικά σχολεία με παιδιά Μουσουλμάνων, εκτελώντας το σχέδιο των αφεντάδων τους, της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης!

Εφαρμόζοντας την θρησκειολογία στα σχολεία μας, ξεριζώνοντας από τα Ελληνόπουλα τον Χριστό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των “χαρισμάτων” του Ισλάμ και του ιερού τους βιβλίου του Κορανίου!

Της θρησκείας του μίσους, που δυστυχώς στις ημέρες μας βιώνουμε το “μεγαλείο” της με τα πάμπολλα τρομοκρατικά χτυπήματα που διαπράττουν οι φανατικοί υποστηριχτές της σε όλο τον κόσμο, με εκατόμβες αθώων ανθρώπων, εν ονόματι του Αλλάχ!

Έτσι, στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας διδάσκονται τα παιδιά μας, μεταξύ των άλλων τραγικών, πως ο Αλλάχ είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος!

Αν δεν είναι σύγχρονοι γενίτσαροι αυτοί, τι ακριβώς είναι;

Ωστόσο ο κατήφορος δεν είχε τέλος! Οι κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν σε ανθελληνικούς νεωτερισμούς τις κυβερνήσεις της αριστεράς!

Τα μέλη των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθούν να μετατρέψουν  το κράτος των Ελλήνων, την Ορθόδοξη Ελλάδα, σε ουδετερόθρησκο κράτος! Αφού εκεί το οδηγούν με την αθρόα, ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, μετατρέποντάς την, αργά αλλά σταθερά σε Μουσουλμανική χώρα!

 

Γενίτσαροι μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

 

Σε αυτό το πλαίσιο, μέλη των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά πρωτίστως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είναι  όργανα εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, προς υλοποίηση των επεκτατικών σχεδίων του, περί της “γαλάζιας πατρίδας”!

Πόσες φορές δεν χρησιμοποιήθηκε μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν κρυφή  ατζέντα συνομιλιών για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα;

Πόσες φορές δεν αποκαλύφτηκαν στην συνέχεια, η ενδοτική για τα ελληνικά συμφέροντα, συμφωνίες;

Ωστόσο στην προ ημερών συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα, για πρώτη φορά ο Τούρκος Σουλτάνος μας αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνάντησης μια ημέρα πριν έλθει στην ελληνική Πρωτεύουσα!

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, στους δημοσιογράφους Παπαχελά και Κωστίδη, μιλώντας για “Τουρκική μειονότητα” στην Θράκη μας (για πρώτη φορά με απόλυτη δημοσιότητα), για “Τούρκικη Δημοκρατία της Β. Κύπρου” (θεωρώντας πλέον de jure τη διχοτόμηση του νησιού) και πως, δεν είναι η υφαλοκρηπίδα το μόνο θέμα συζήτησης με την Ελλάδα!

Αυτές οι αντεθνικές παραχωρήσεις επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από το Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων (2021-2023) Άγγελο Συρίγο. Ο οποίος όλως τυχαίως σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη Συνθήκη της Λωζάννης ως παρωχημένη! Άρα απαιτείται αναθεώρηση! Άρα εξυπηρετεί απόλυτα τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν, που επί χρόνια αυτό διακηρύσσει δεξιά και αριστερά!

Βέβαια σε αυτές τις αντεθνικές τοποθετήσεις, αμυδρά αντέδρασε η κυβέρνηση – τάχατες, γιατί έτσι έπρεπε να πράξει – λέγοντας πως ήταν υπό την επιστημονική ιδιότητα του κ. Συρίγου (αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)!

Οι αντεθνικές αυτές δηλώσεις Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού  Παιδείας και Θρησκευμάτων – που δεν διέγραψε ο Πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος – ήλθαν λίγες ώρες μετά τις νέες εμετικές δηλώσεις του ακροδεξιού Ρ. Τ. Ερντογάν για την Αγία Σοφία! Όταν σε απονομή βραβείων τέχνης στην Κωνσταντινούπολη, μας είπε ότι το ιστορικό λίκνο της Ορθοδοξίας, είναι ένα “σύμβολο του τουρκικού αιώνα”! Αφού “έπειτα από 80 χρόνια λαχτάρας, σπάσαμε τις αλυσίδες μαζί και αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την επιθυμία του Πορθητή”!

Χωρίς για άλλη μια φορά να συγκινηθεί κάποιος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δώσει μια αξιοπρεπή απάντηση στον Τούρκο Σουλτάνο, όπως θα έκανε ο κάθε Έλληνας που έχει μερικά ψήγματα πατριωτισμού φωλιασμένα στην ψυχή του!

 

Έφεραν το λύκο για να φάει τα πρόβατα…

 

Όμως σε τούτες τις σκοτεινές εποχές, όλα έχουν την σημασία τους και τίποτε μα τίποτε δεν γίνεται τυχαία!

Όπως επί παραδείγματι η πρόσληψη στον μπασκετικό και ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, Τούρκων προπονητών! Και αν ξεπεράσω την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να ξεπεράσω την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ στον ποδοσφαιρικό  Παναθηναϊκό!

Έναν άνθρωπο, έμπιστο του Ρ. Τ. Ερντογάν, θαυμαστή της ακροδεξιάς τρομοκρατικής τουρκικής οργάνωσης των “γκρίζων λύκων”, που πολλές φορές πολιτικολογεί άνευ λόγου και αιτίας και που ανάγκασε τον Σάββα Καλεντερίδη να τον αποκαλέσει ως “βάρβαρο κάθαρμα, γκρίζο λύκο”!

Προκαλώντας τον προφανώς από τις δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ:

«Ελλάδα και Τουρκία μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα»!

Δηλώσεις που εξόργισαν τεράστιο κομμάτι των φιλάθλων του ΠΑΟ!

Αλλά το πλέον ανησυχητικό, είναι πως αυτήν την πρόσληψη την επέβαλε στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟ Γιάννη Αλαφούζο ο Αντζούν Ιλιτζαλί!

Του Τούρκου παραγωγού και επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του ΣΚΑΙ, ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου! Άλλωστε είναι ο εμπνευστής και παραγωγός του Survivor! Είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής “Acun Medya” και ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8! Όπως επίσης και της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αγγλία, Χαλ! Είναι επίσης γνωστό, ότι είναι θερμός και έμπιστος φίλος του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Άρα τα ερωτήματα είναι πολλά και κορυφαία!

Έχει κατά νου ο Αντζούν Ιλιτζαλί να αγοράσει εν ευθέτω χρόνω τον Παναθηναϊκό, το ιστορικό Σωματείο των Αθηνών;

Έχει μετοχικό κεφάλαιο στον ΣΚΑΙ; Στον ΠΑΟ μήπως;

 

Αποκάλυπτα, ότι κυοφορείται πώληση της ΠΑΕ ΠΑΟ στους Τούρκους…

 

Ωστόσο η πώληση του Παναθηναϊκού στους Τούρκους προς εξυπηρέτηση των δόλιων σχεδίων Ερντογάν, δεν είναι νέο “φρούτο στην αγορά”!

Είχα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και κατά το παρελθόν με σειρά άρθρων μου και θεωρώ, πως ακύρωσα τότε την πώληση του ΠΑΟ στους Τούρκους, που ως προπέτασμα έθετε για την πώληση του ΠΑΟ ο Γιάννης Αλαφούζος, κάποιους άλλους μπροστινούς!

Σε άρθρο μου στις 6 Μαΐου 2018 αποκάλυπτα:

«Ο Γιάννης Αλαφούζος αφού με διάφορα τερτίπια απέτρεψε το ενδιαφέρον του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διευθύνοντος συμβούλου της Chipita ΑΕ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λατρεμένου παράγοντα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, φέρεται ότι συζητάει για την πώληση του ιστορικού Σωματείου με επιχειρηματίες από την Ταϊλάνδη (Pan Asia) που εκπροσωπεί ο κ. Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Εμείς, από την πρώτη στιγμή γράψαμε πως, οι Κινέζοι βρίσκονται πίσω από αυτό το επιχειρηματικό fund και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ο μπροστινός της αγοραπωλησίας του ΠΑΟ.

Από τη στιγμή που δημοσιεύσαμε αυτήν την αποκλειστικότητα στα ΜΜΕ και τα Social Media έχει ξεσπάσει πόλεμος!»!

Στις 8 Νοεμβρίου 2021 έγραφα στο άρθρο μου “Πώληση Παναθηναϊκού στα σκαριά;”:

«Κατά το παρελθόν πολλές φορές τέθηκε θέμα πώλησης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού! Για τον λόγο αυτό, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι ένα μεγάλο project που ενδιαφέρει και πολιτικά, από τη στιγμή που υποστηρίζεται από χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπεί την Πρωτεύουσα της Ελλάδος Αθήνα, ασχολήθηκα γράφοντας άρθρα που πήγαζαν από πληροφορίες πηγής μου, αλλά και των εκτιμήσεων των δικών μου από την τρέχουσα επικαιρότητα! Ένα από αυτά τα άρθρα μου στις 8 Ιουνίου 2018 με τίτλο: “Οι μπροστινοί και οι πισινοί της αγοράς του Παναθηναϊκού”, έγραφα συγκεκριμένα:

«Θεωρούμε ότι είμαστε οι πρώτοι, που χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να εξυπηρετούμε επιχειρηματικά συμφέροντα, σας αποκαλύπταμε την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να πουλήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Τούρκους επιχειρηματίες! Προσεγγίζοντας αυτήν την πώληση πρωτίστως πολιτικά και όχι αθλητικά! Από τη στιγμή, που είχαμε την υψηλή πληροφόρηση περί του τουρκικού σχεδίου, δηλαδή της αλώσεως της Αθήνας, που εκφράστηκε μέσω αγοράς αθηναϊκών επιχειρήσεων, διαμερισμάτων κι ακόμη ολόκληρων πολυκατοικιών!

Που το οικονομικό-αθλητικό κατάντημα της ΠΑΕ ΠΑΟ έδινε στους Τούρκους μια χρυσή επενδυτική ευκαιρία, αλλά και την ευκαιρία “άλωσης” μέσω της Ομάδας των πολυπληθών φίλων της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Όμως αυτή η αγορά έπρεπε να περάσει σιωπηρώς προκειμένου να μην αντιδράσουν οι ένθερμοι οπαδοί του τριφυλλιού, παρ΄ ότι ο επίδοξος αγοραστής (σ.σ. ο μπροστινός) Τούρκος παραγωγός του Survivor Αντζούν Ιλιτζαλί, που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, είχε ήδη διεισδύσει στην “άφρονα” ελληνική κοινωνία και είχε κερδίσει τη συμπάθεια μεγάλου μέρους του τηλεοπτικού κοινού!

Αφού, οι Τούρκοι γνωρίζουν άριστα από προπαγάνδα και πόσο μάλλον, ο επικοινωνιολόγος του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν (σ.σ. κατά δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά)…

…Αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον του κ. Αντζούν Ιλιτζαλί, συνεργάτη του κ. Γιάννη Αλαφούζου στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και έχοντας ως ατού την αποδεδειγμένη οργή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για πώληση της ομάδας, μήπως ξυπνήσει ένα νέο ενδιαφέρον πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Τούρκο επιχειρηματία; Και θα μου πείτε, σε ελεύθερη αγορά βρισκόμαστε! Θα σας απαντήσω, οκ! Αλλά κατά πόσο θα άντεχαν οι φίλαθλοι αυτού του ιστορικού Αθηναϊκού ποδοσφαιρικού Σωματείου, όταν θα παρακολουθούν αγώνες της ομάδας τους να αντικρύζουν την τουρκική σημαία; Όπως και όσοι Έλληνες πολίτες ανεβαίνουν, ή κατεβαίνουν την λεωφόρο Αλεξάνδρας;

Απλά ερωτήματα θέτω, που πιστεύω τα ίδια θέτουν και όλοι οι αγνοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού!

Αφού ο κ. Αντζούν Ιλιτζαλί διαπραγματευόμενος την αγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας HULL CITY έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ (την οποία τελικά αγόρασε), είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη News Global:

«Θέλω να κυματίσω τη σημαία της Τουρκίας στην Αγγλία με την επιτυχία της Χαλ Σίτυ. Ελπίζω ότι το κλαμπ θα φτάσει να αποτελείται στο μέλλον από Τούρκους ανθρώπους, από τον προπονητή ως τους ποδοσφαιριστές.
Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Αν ο Θεός το θέλει, θα πραγματοποιήσω το όνειρό μου»!

 

Πόσο βαθιές είναι οι σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ραχμί Κοτς;

 

Ας βάλουμε όμως, άλλη μια παράμετρο στο τραπέζι των σκέψεών μας, όπως αποκάλυπτα σε άρθρο μου στις 15 Σεπτεμβρίου 2018:

«Αλλά, μια κι ο λόγος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και εν δυνάμει Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να μας απαντήσει πόσο βαθιά είναι η σχέση του με τον Τούρκο μεγιστάνα Ραχμί Κοτς;

Όταν το “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” (Council on foreign relations) των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικότατο φορέα χάραξης της αμερικανικής και διεθνούς πολιτικής με μεγάλη επιρροή στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς και σε ισχυρούς χρηματοοικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ, με μέλος του τον Τούρκο μεγιστάνα Ραχμί Κοτς!

Που ιδρύθηκε από ορισμένους εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με εξαιρετική μόρφωση και υψηλό επίπεδο νοημοσύνης!

Που Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Αμερικανό – Εβραίος πολυεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ενώ στα μέλη συγκαταλέγονται και οι Τζορτζ Σόρος, Σάιρους Βανς, Μόρτον Αμπράμοβιτς, Ραχμί Κοτς κ.α.

(σ.σ. Ο Ραχμί Κοτς είναι ο πλουσιότερος Τούρκος και διευθύνει τον όμιλο Koc Group! Συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη, με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων. Πρόσφατα, στις αρχές Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενος από δυο θηριώδη τζιπ και λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και τη Μέρκελ. Ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε τι ακριβώς συζήτησαν)!

Αντιπροσωπεία του “Συμβουλίου” επισκέφτηκε πέρυσι τον Οκτώβριο (σ.σ. 2000) την Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον πρόεδρο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και συμμετείχε σε κλειστό συνέδριο 120 ατόμων, που διοργάνωσε ο Όμιλος Κοτς»!

 

 

Ένας ακόμη Τούρκος πράκτορας στα σωθικά της Ελλάδος…

 

Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο για τον “φίλο” του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τούρκου μεγιστάνα Ραχμί Κοτς, αλιεύσαμε από την διαδικτυακή πλατφόρμα www.lesvosnews.net τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα:

«Ο πανίσχυρος οικονομικά τουρκικός πολυεθνικός κολοσσός Koc Group – που στα τουρκικά σημαίνει κριάρι – με περισσότερες από 100 θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 14 διαφορετικούς κλάδους, ανέλαβε από κοινού με την εταιρεία Folli Follie Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου τη διαχείριση του λιμένα Λέσβου, κάνοντας πράξη την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Μια συμφωνία μίσθωσης για την τουριστική εκμετάλλευση του λιμανιού στο νησί της Μυτιλήνης, διάρκειας 40 ετών, η συνολική αξία της οποίας ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Ο Ράχμι Κοτς, μοναχογιός του Βεχμπί Κοτς, που ίδρυσε την επιχειρηματική αυτή δυναστεία, θεωρείται σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ένας επιχειρηματίας διεθνούς κύρους.

Ανέλαβε τα ηνία του ομίλου στις αρχές της δεκαετίας του ’70, σχηματίζοντας έναν πολυεθνικό κολοσσό, που δημιούργησε έναν όμιλο – μαμούθ με δραστηριότητες που εκτείνονται από τις τράπεζες ως τη βαριά βιομηχανία, τον κατασκευαστικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό. Σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, ενώ ο κύκλος εργασιών το 2011 έφθασε τα 45,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μόλις προ ημερών ο τουρκικός όμιλος πέρασε τα σύνορα και της Ελλάδας με τη συμφωνία διαχείρισης ενός λιμανιού.

Μπορεί στο άκουσμα της είδησης ότι ένας Τούρκος επιχειρηματίας ανέλαβε τη διαχείριση του λιμένα ενός νησιού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο να δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο Ραχμί Κοτς που προ ετών είχε αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής συνεργασίας, αφιέρωσε αρκετό χρόνο επιδιώκοντας να αναθερμάνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τη μέθοδο της οικονομικής συνεργασίας.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που κατέβαλε στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής συνεργασίας, είναι ότι οι οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών έφθασαν τα 900 εκατ. δολάρια από 300 εκατ. δολάρια που ήταν πριν.

Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν από τις εκλογές από τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού (σ.σ. κυβέρνησης Σημίτη), Πέτρο Αλιβιζάτο (σ.σ. στις τελευταίες προεδρικές εκλογές προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το “Ποτάμι” για ΠτΔ), με την ανάδοχο κοινοπραξία της Folli Follie Group και της τουρκικής θυγατρικής Setur Servis Turistik.

H τουρκική Setur, μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group, κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση μαρίνων στα παράλια της Τουρκίας. Η σύμβαση προβλέπει ότι η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται τη μαρίνα για 40 χρόνια, καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ…

…Οι συμμετοχές του στα διοικητικά συμβούλια ορισμένων από τις πλέον σημαντικές εταιρείες στον κόσμο, αναμφίβολα, τον καθιστούν έναν πολύ ισχυρό οικονομικό παράγοντα σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Rolls Royce, της JP Morgan, αλλά και της κρατικής τράπεζας του Κουβέιτ, ενώ είναι μέλος και της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Bilderberg»!

Επειδή και ο “Βηματοδότης” έγραψε στις 6 Ιουνίου 2018, πως:

«Ο Ραχμί Κοτς, είδε τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τι συζητήθηκε ανάμεσά τους δεν γνωστοποιήθηκε, τουλάχιστον ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ενώ η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τούρκο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία δεν ανακοινώθηκε καν. Λέγεται ότι συζήτησαν για επενδύσεις, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Κοτς ενδιαφέρεται για επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα. Ήδη έχει κάνει επενδύσεις στη χώρα μας, όταν ανέλαβε από κοινού με την εταιρεία Folli Follie (προτού βεβαίως ξεσπάσει το σκάνδαλο) τη διαχείριση για 40 χρόνια του λιμανιού της Λέσβου (κάπου 10 εκατ. ευρώ)!

Τι ήθελε όμως τον κ. Μητσοτάκη ο τούρκος δισεκατομμυριούχος; Μαθαίνω ότι ο κ. Κοτς γνώριζε πολύ καλά τον πατέρα του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ήθελε να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα επενδυτικά του σχέδια, αφού εμφανίζεται να αγοράζει μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Να σημειώσω εδώ ότι ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισ. ευρώ…»!