Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι δικηγόροι της Ξάνθης – Λένε ΟΧΙ στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου

Όπως δείχνει το όλο θέμα, η προσπάθεια του δικηγορικού συλλόγου της Ξάνθης, κατάφερε και κοινώνησε το πρόβλημα στην κοινωνία, η οποία είναι στο πλευρό της πλην του κυβερνητικού βουλευτή, που είδε την ευκαιρία με την ανακοίνωσή του να βγει από την αφάνεια, λέγοντας ότι στηρίζει την προσπάθεια τους και  σημειώνοντας ότι μετά την συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό,  δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του και μεταφοράς του Πρωτοδικείου Ξάνθης στην Κομοτηνή.

Μήπως πρέπει η κοινωνία της Ξάνθης να ανησυχεί από αυτήν την αποσπασματική παρέμβαση του βουλευτή Σ. Τσιλιγκίρη ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε ότι η κοινωνία της Ξάνθης έχει προβλήματα και οι δικηγόροι να συνεχίσουν να πιέζουν;

Σε αναμονή των εξελίξεων.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον χώρο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για το θέμα της συγχώνευσης των πρωτοδικείων Ξάνθης και Κομοτηνής με έδρα την Ροδόπη που στην ουσία καταργεί αυτό της Ξάνθης.

 

 

Παρουσία των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο, Σερρών κ. Παναγιώτη Καρύπογλου, Κομοτηνής κ. Δημήτρη Ερελιάδη και Ορεστιάδας κ. Άννας Μεμετζή οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και δήλωσαν αντίθετοι σε αυτή την συγχώνευση.

 

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης εκτός της προέδρου Δέσποινας Χατζηφωτιάδου παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ο κ. Απόστολος Χατζησταμάτης,  η κ. Άννα Σπυρίδου  και η Ερμιόνη Παναγιωτίδου ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωσταντίνος Κουρτίδης.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι λίγο πριν την συνέντευξη ο Βουλευτής Ξανθης Σπύρος Τσιλιγγίρης με Δελτίο Τύπου που έστειλε ΜΟΝΟ στα ΜΜΕ και όχι στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης (προκαλώντας την δυσαρέσκεια του Συλλόγου) αναφέρει ότι μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς Κυβέρνησης για κλείσιμο του Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Ακολουθεί και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που στηρίζει τον αγώνα τους

Μετά την διάλυση του Νοσοκομείου ένα νέο καίριο χτύπημα καταφέρνει στην Ξάνθη η κυβέρνηση της «ανάπτυξης». Με απόφασή της, μπαίνει λουκέτο και στο Πρωτοδικείο Ξάνθης,  χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και αγνοώντας επιδεικτικά τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την αλόγιστη απόφαση και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει.

 

Σε μια δικαιοσύνη που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την διεξαγωγή των δικών και την έκδοση αποφάσεων, σε έναν νομό που ήδη καταρρακώνεται από τη συνεχή υποβάθμιση των δομών του, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά λόγω της φτωχοποίησής της, σε μια περιοχή εθνικής σημασίας. Έρχεται ως καταπέλτης το «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» της κυβέρνησης, για να δώσει ένα ακόμη καίριο πλήγμα σε αυτό τον τόπο.

 

Απόφαση που βρίσκει ήδη αντίθετο τον νομικό  κόσμο της Ξάνθης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ταλαιπωρία που περιμένει τους πολίτες, την οικονομική τους επιβάρυνση, τους ακόμη πιο αργούς ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, καθώς και τη συρρίκνωση του κλάδου των δικηγόρων, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται σκληρά. Αποφάσεις που καταπατούν κάθε βασικό δικαίωμα καθώς έχουν βάλει θαρρείς στο «στόχαστρο» τους πολίτες, αφαιρώντας τους, μετά την απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία, και την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καλεί τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και όλα τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκουν στον νομικό κλάδο, να πάρουν επιτέλους θέση για την προκλητική αυτή απόφαση σπάζοντας τη σιωπή τους, τουλάχιστον για ένα  θέμα που αφορά και τους ίδιους. Μπροστά στην καταστροφή της υγείας έμεινα άλαλοι. Θα κάνουν το ίδιο και τώρα;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται στο πλευρό όχι μόνο των δικηγόρων αλλά πρώτιστα των Ξανθιωτών, απευθύνοντας κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.  Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε όλοι. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο μαρασμό του τόπου μας δεν μπορεί να μπει κάτω από καμιά κομματική σημαία. Η μόνη σημαία είναι αυτή της αποφασιστικότητά μας για ανατροπή της παραπέρα φτωχοποίησης και υποβάθμισης της Ξάνθης.