Το κράτος για μία ακόμη φορά υποχρεώνει τους δήμους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να επωμισθούν οι δήμαρχοι το πολιτικό κόστος, της ανεπάρκειας και της ασχετοσύνης της.

Με λίγα λόγια, απαιτεί από τους δήμους, να έρθουν σε ρήξη με τους δημότες, την στιγμή που τα θέματα πυροπροστασίας για την κεντρική διοίκηση, για ολόκληρες δεκαετίες περιοριζόταν στην αγορά κάποιον πυροσβεστικών μέσων και αφήνοντας τους πυροσβέστες να τα βγάλουν πέρα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες μιας πυρκαγιάς. Εν το μεταξύ, διέλυσε τους δασοπυροσβέστες και κρατά ομήρους τους Εθελοντές Πυροσβέστες.
Μείωσε την χρηματοδότηση στα δασαρχεία.
Δεν χρηματοδότησε ζώνες πυρασφάλειας και άφησε τον γηρασμένο στόλο να σβήνει τις φωτιές.

Με λίγα λόγια οι πολίτες πληρώνουν φόρους για να διάγουν πολυτελή βίο οι πολιτικοί, χωρίς όμως από τα παραπάνω να κάνουν το ελάχιστο ανταποδοτικά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, διατάζει τους δήμους να γίνουν οι «κακοί» της παρέας και να ελέγξουν τους δημότες τους υποχρεώνοντας τους να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους, χωρίς όμως να κάνουν το παραμικρό, να μην φτάσει η φωτιά στα οικόπεδα των πολιτών.
Αλήθεια οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, πιστεύουν ότι σε μια δασική πυρκαγιά, θα σταματήσει την φλόγα το καθαρό οικόπεδο αντί να ελέγξουν γιατί βρέθηκε το σπίτι εκεί;