Από την Ξάνθη ο 71χρονος δολοφόνος που σκότωσε την 41χρονη στη Σαλαμίνα;

Κρίθηκε προφυλακιστέος

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Όπως δείχνει το θέμα και σύμφωνα με Καθημερινή / News247.gr, η Ξάνθη φιγουράρει για μία ακόμη φορά, πανελλήνια  για κάτι πολύ άσχημο, αφού σύμφωνα με τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ο φονιάς της συντρόφου του έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 71χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του στη Σαλαμίνα και σύμφωνα με νέα στοιχεία, έχει καταγωγή από τη Ξάνθη! Καθώς φέρεται να διέθετε και δυο ταυτότητες!

 

Αναλυτικότερα:

Ο 71χρονος φέρεται να είπε στον ανακριτή όσα είχε ήδη ομολογήσει στους αστυνομικούς για τη δολοφονία της 43χρονης.

O κατηγορούμενος ήταν κυνικός και αμετανόητος από τη στιγμή της σύλληψής του, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του περιστατικού στη Σαλαμίνα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 71χρονος δράστης είχε καταγγελθεί το 2013 για ενδοοικογενειακή βία από την τότε σύντροφό του. Η καταγγελία αυτή οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες το 2019 όπου ο δράστης δεν εμφανίστηκε ποτέ και καταδικάστηκε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση.

Εκτός αυτών, ο 71χρονος φέρεται να έχει αλλάξει και το ονοματεπώνυμό του με νέα ταυτότητα που εκδόθηκε καθώς είχε δηλώσει απώλεια της προηγούμενης. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης είχε έτσι δυο ταυτότητες στην κατοχή του, η μία εκ των οποίων έδειχνε πως έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Προφυλακιστέος o 71χρονος δολοφόνος με καταγωγή από την Ξάνθη!

Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν και όχι εξ αρχής με τα στοιχεία του, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη, απ’ όπου καταγόταν, με άλλα στοιχεία και εξέδωσε τη νέα ταυτότητα και αν αυτό το έπραξε για να κρύψει την μουσουλμανική του προέλευση και όχι για άλλους λόγους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως αυτή την αλλαγή την έκανε νομίμως μέσω της δικαστικής οδού!

Προφανώς, την αλλαγή αυτή των στοιχείων των γονέων του στην ταυτότητα, την αγνοούσε η πρώην σύντροφός του όταν υπέβαλε το 2013 τη μήνυση. Εκείνος στα δικαστήρια δεν εμφανίστηκε και έτσι δεν επιδείχτηκε σε αυτά η ταυτότητά του όταν έγιναν, προκειμένου να φανεί και η αλλαγή των στοιχείων.