Τι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο. Συμβουλές από την Σχολή Οδηγών Συμεωνίδη

Τι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο ; Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό μας!

Ο πυροσβεστήρας είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την ασφάλειά μας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, μπορεί να σώσει ζωές και να περιορίσει τη ζημιά.

Η χρήση της ρεζέρβας για την αντικατάσταση ενός ελαστικού μπορεί να είναι απαραίτητη κάθε στιγμή. Έχοντας μία ρεζέρβα ελαστικό και τα απαραίτητα εργαλεία στο αυτοκίνητο, εξασφαλίζετε ότι θα είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε περιστατικό.

Σε περίπτωση χιονιού ή παγετού, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσουν την καλύτερη πρόσφυση και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο πρώτων βοηθειών μπορεί να βοηθήσει σε περιστάσεις ατυχημάτων. Επιπλέον, έχοντας τα απαραίτητα φάρμακα μπορεί να είναι χρήσιμο για εκτάκτους λόγους υγείας.

Αν έχετε μυωπία και χρησιμοποιείτε γυαλιά οράσεως κατά την οδήγηση, τότε υποχρεώνεστε από τον νόμο να κουβαλάτε στο αμάξι και ένα ακόμα εφεδρικό ζευγάρι για κάθε ενδεχόμενο.

Το προειδοποιητικό τρίγωνο είναι απαραίτητο για να προειδοποιεί άλλους οδηγούς σε περίπτωση προβλήματος ή ατυχήματος. Βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας στον δρόμο.

Να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου, όπως η ταυτότητα οδηγού, το δίπλωμα οδήγησης και το ασφαλιστήριο. Απαραίτητη είναι, επίσης, η ύπαρξη αποδεικτικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας, δελτίου τεχνικού ελέγχου αλλά και κάρτας ελέγχου καυσαερίων.

Το ειδικό σήμα “Ν” είναι χρήσιμο για νέους οδηγούς, καθώς προειδοποιεί άλλους για το γεγονός ότι ο οδηγός μπορεί να έχει λιγότερη εμπειρία στην οδήγηση.

28ης Οκτωβρίου 32 & Ηρώων 19, Ξάνθη

2541064929  2541021214

symewnidisl@gmail.com