ΞΑΝΘΗ: Έκλεψαν τρία οχήματα, ένα κατάστημα και προσπάθησαν να κλέψουν ένα ξωκκλήση

 

Συνελήφθησαν 3 άτομα ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 2 ημεδαπών συνεργών τους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία

Δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτε στην Ξάνθη. Οι «γνωστοί -άγνωστοι συνεχίζουν το άδικο έργο τους για τους Ξανθιώτες και κυκλοφορούν ελεύθεροι  για να ξανακάνουν τα ίδια.

Παρόλη την αγανάκτηση των συμπολιτών μας, η δικαιοσύνη συνεχίζει να εφαρμόζει τον νόμο που  επιτρέπει στους κλέφτες να συνεχίσουν τον εγκληματικό τους βίο, σε βάρος των συμπολιτών μας.

Πότε επιτέλους η πολιτεία θα λάβει μέτρα για να εξαλειφθεί το «κακό» μέσα από το σπίτι μας;

Είναι άδικο ένας συνεπείς και φορολογημένος πολίτης για 500 ευρώ χρέος να «σαπίζει» στην φυλακή και οι «γνωστοί – άγνωστοι» να συνεχίζουν την άδικη δράση τους καταστρέφοντας περιουσίες και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των Ξανθιωτών;

Αλήθεια, αν την ώρα της κλοπής, προσπαθήσει ο Ξανθιώτης να σώσει το βιός του, εμποδίζοντας τους κλέφτες  να του αρπάξουν και καταστρέψουν την περιουσία του, τι θα γίνει;

Αν μεν χρησιμοποιήσει βία κατά των κλεφτών, θα έχει «μπλεξίματα» με την δικαιοσύνη. Αν όμως την ώρα που προσπαθεί να σώσει την περιουσία του από τους αδίστακτους κλέφτες, χάσει την ζωή του … τότε τι θα γίνει;

Ποια δικαιοσύνη θα πάρει την ευθύνη;

 

Ποιο συγκεκριμένα, αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) κλοπές οχημάτων, μία (1) κλοπή από κατάστημα και μία απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό και Παρεκκλήσιο, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 11/12-11-2023 σε περιοχές της Ξάνθης.

Συνελήφθησαν την 12-11-2023 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τρεις ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο ημεδαπών συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από περιοχές της Ξάνθης τρία (3) οχήματα και διέρρηξαν παντοπωλείο αφαιρώντας από το εσωτερικό του μεταξύ άλλων διάφορα προϊόντα, καπνικά είδη, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Επιπλέον σε οικισμό της Ξάνθης διέρρηξαν Ιερό Ναό και Παρεκκλήσιο προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα αφαιρεθέντα οχήματα καθώς επίσης και μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.