ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…..
Την δική του οπτική γωνία δίνει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης για την “περίφημη” εξέγερση του Πολυτεχνείου και ίσως αν διαβάσουμε με προσοχή τα γραφόμενα του, δούμε κάποιες αλήθειες να ξεπηδούν μέσα από το σύννεφο της ιστορίας, που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι “δημοκρατικές” δυνάμεις.
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα εορτασμού του ” έπους ” του Πολυτεχνείου. Ένας εορτασμός που επεβλήθη εκ των άνω από τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς για αυτό και ουδέποτε έγινε αποδεκτός από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ασχέτως τι υποστηρίζεται.
Θα ακούσουμε πάλι τις γνωστές μεγαλοστομίες περί ηρωικής γενιάς, δημοκρατίας, ελευθερίας, συμπεριφοράς, λαϊκής κυριαρχίας οραμάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν κλπ.
Ουσιαστικά μετά την μεταπολίτευση κυριάρχησε ο θρίαμβος του κοινοβουλευτισμού και η εδραίωση της αστικής δημοκρατίας. Μπήκαν κανόνες, ακόμα και εθιμικοί, που λειτουργούν με πειθαρχία εδώ και 50 χρόνια.
Η εμπειρία των τελευταίων δέκα ετών έδειξε άλλα πράγματα. Τα όποια διδάγματα βγήκαν μετά το Πολυτεχνείο βρήκαν εφαρμογή μόνο στα κόμματα της μικρότερης επαναστατικότητας ( κυρίως θεσμικής). Βασικά στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
Τα τελευταία γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και διάλυση διαφόρων ακροδεξιών η ακροαριστερών μορφωμάτων αποδεικνύει ότι κανένα νόημα δεν επηρέασε τους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
Επένδυσαν στο μίσος την, τοξικότητα, τις κρεμάλες, την “γιαλατζή” επανάσταση ,τα κούφια λόγια , το πομπώδες ύφος τις αυταπάτες κλπ. Χωρίς καμμία συγκροτημένη σκέψη ,χωρίς πρόγραμμα αλλά μόνο με ιδεολογήματα θολοκουλτούρας αποπειράθηκαν να κυβερνήσουν ως αχταρμάς ακροδεξιάς (ΑΝΕΛ) και αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).
Σήμερα διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν με αρχηγό έναν ” γιάπη ” που τόσο μισούσαν. Η επιθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει και με τις ιερές συμβουλές ( λόγω επαιτεί ου) περί απραγματοποίητων οραμάτων του Πολυτεχνείου.
Δεν πειράζει…έχουμε χρόνια και υπομονή.