Ποιος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ Σάββας Μελισσόπουλος

Ποιος είμαι
Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1963 όπου και έζησα τα παιδικά μου χρόνια.

Από το 1983 μένω μόνιμα στην Ξάνθη, στην πόλη που αγάπησα και επέλεξα να ζω, εδώ και 40 χρόνια μαζί με την οικογένειά μου.

Είμαι παντρεμένος με την Εύη Τιφτίκογλου και έχω δύο παιδιά, τον Παύλο και την Ευαγγελία.

Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και επειδή το πιστεύω μου είναι ότι η γνώση είναι δύναμη, συνεχίζοντας τις σπουδές απέκτησα το 2006 το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα, στις Επιστήμες της Αγωγής.

Η μεγάλη μου αγάπη για το επιστημονικό μου πεδίο με οδήγησε το 2018 στην απόκτηση του Διδακτορικού μου Διπλώματος με αντικείμενο τη Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Σε όλη αυτή την διαδρομή μου έγραψα βιβλία και δημοσίευσα πολλά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Όσον αφορά την επαγγελματική μου πορεία, υπηρέτησα την εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός στην τάξη, ως Διευθυντής Σχολείων και ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Από το 2013 έως το 2015 είχα τη μεγάλη τιμή να υπηρετήσω την εκπαίδευση ως Περιφερειακός Διευθυντής Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην υψηλότερη θέση ευθύνης που υπάρχει σήμερα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, από την οποία και απέκτησα πλήθος εμπειριών ιδιαίτερα στο επίπεδο της διοίκησης των οργανισμών και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα είμαι σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο δρόμος της συμμετοχής μου στα κοινά ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών, ως αιρετός εκπρόσωπος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών κ.α.

Η διαδρομή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2006 μέχρι το 2010, όταν εκλέχθηκα και υπήρξα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης.

Το 2019 ήμουν επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους», ο οποίος τίμησε τις χιλιάδες ψήφους των συμπολιτών μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής του μεγάλου δημοτικού συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ» ο οποίος ιδρύθηκε από τη συνένωση συμπολιτών μας από τέσσερις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις και από πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι θέλησαν πέρα από στενές κομματικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις να κάνουν επιτέλους τη συνεργασία πολιτική πράξη, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί με διασπάσεις, με μονομερείς απόψεις ή ενέργειες και με κομματικές ταυτότητες, αλλά μόνο με μεγάλες συνενώσεις και σημαντικές συνεργασίες.

Στο βιογραφικό κάθε ανθρώπου αναγράφονται συνήθως οι σημαντικοί σταθμοί στη ζωή του και όλα όσα τον χαρακτηρίζουν.

Στη ζωή μου έμαθα ότι αν αγαπάς κάτι πρέπει να το παλεύεις μέχρι τέλους!

Κι εγώ την Ξάνθη την αγαπώ και θέλω να την κάνω καλύτερη!