Ο Στράτος Κοντός ετοιμάζει την πολιτική προστασία του δήμου Ξάνθης

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

Θα σταθούμε σε δύο – τρία σημεία της επίσκεψης του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Κοντού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης, έναν οργανισμό, που αν έχει την δέουσα δημοτική συνεργασία, δεν θα κινδυνεύσει ούτε το περιαστικό δάσος αλλά ούτε και η πόλη.

Περιττό να σημειώσουμε ότι, οι μέχρι σήμερα συναντήσεις των δημάρχων που διοίκησαν την Ξάνθη, με την πυροσβεστική υπηρεσία, είχαν καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα και όχι ουσίας.

Ο Σ. Κοντός, την εθιμοτυπική επίσκεψη στην Π.Υ. Ξάνθης, την μετέτρεψε σε επίσκεψη εργασίας και αυτά που λέχθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και την ανακοίνωση της παράταξής του,  είναι αυτά που γράφουμε εδώ και χρόνια για την πυροπροστασία αλλά δυστυχώς,  η απερχόμενη δημοτική αρχή, είχε το νου της σε γιορτές και πανηγύρια και φωτογραφίσεις σε ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα με το σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Κοντού, έγινε λόγος για βασικά θέματα, όπως ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας της επικράτειας του δήμου, σχέδιο εκκένωσης του πληθυσμού όταν βρει το κακό την πόλη από φυσικές καταστροφές και ένα κέντρο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πράγματα απλά και αυτονόητα.

Δεν θα γράψουμε περισσότερα διότι γνωρίζουμε εκ των «έσω», ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξής του, γνώστης των θεμάτων πυρασφάλειας, ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από την παράταξη του Σ. Κοντού.

Ποιο αναλυτικά αναφέρει στο σημείωμά της η «Ξάνθη αλλιώς».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και τον Διοικητή της Πύραρχο, Αραμπατζή Ιωάννη, είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος για την πολύτιμη προσφορά τους, τόσο κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στη Θράκη μας όσο και για τον συνεχή αγώνα τους για την προστασία των πολιτών.

Στη συνέχεια, εξετάσαμε τρία βασικά θέματα: την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, την εκπόνηση ενός σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, και τη δημιουργία ενός κέντρου παρακολούθησης, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή μας.

Πυρήνα της προσπάθειάς μας για μια Ξανθή αλλιώς, αποτελεί η δημιουργία μιας ασφαλούς καθημερινότητας για όλους μας, και η καλλιέργεια μιας σταθερής αμφίπλευρης συνεργασίας μεταξύ πυροσβεστικού σώματος και αυτοδιοίκησης».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ