Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης: Τα τάμπλετ στο στράτευμα λύνουν τα προβλήματα;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης εκφράζεται η αντίθεση στην απόφαση του ΥΕΘΑ να πραγματοποιηθεί δαπάνη 72 εκ. ευρώ για την αγορά τάμπλετ  και στην συνέχεια δωρεά στους στρατευσίμους, την στιγμή που τα στελέχη δεινοπαθούν για να βγάλουν τον μήνα τους με τον πενιχρό μισθό.

Είναι βέβαιο ότι μετά και την κοινοποίηση αυτού του κόστους και η κοινωνία θα ταχθεί κατά αυτής της πρωτοβουλίας την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άλυτα προβλήματα στο στράτευμα.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί και εκφράσει την αντίθεση μας στην προσπάθεια πολιτικοποίησης του Στρατεύματος. Μιας Ομάδας συμπολιτών μας, μονίμων ή κληρωτών, οι οποίοι έχουν σαν αποστολή την προστασία της Χώρας από εξωτερικούς κινδύνους.

Δυστυχώς βλέπουμε από την μεταπολίτευση και μετά οι εκάστοτε πολιτικοί παράγοντες στην προσπάθειά τους να πουλήσουν στους πολίτες, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πολιτικοποιούν την αποστολή του στρατεύματος καθαρά για πολιτική εκμετάλλευση.

Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται προσπάθεια να «βγει» προς τα έξω ότι η πολιτική ηγεσία – απούσας της Στρατιωτικής – προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία σπαταλώντας πακτωλό χρημάτων από τον ιδρώτα των φορολογουμένων, για να  στείλει το μήνυμα ότι είναι στο πλευρό των στρατευσίμων πουλώντας «καθρεφτάκια» στους ιθαγενής – ψηφοφόρους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΑΚΟΛΟΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

Η πρόσφατη κίνηση του κ. ΥΕΘΑ, να προκηρύξει σύμβασης ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια tablets για τους στρατεύσιμους σήκωσε θύελλα αντιδράσεων εντός του στρατεύματος, καθόσον έκπληκτοι αντιλαμβανόμαστε ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά για τους εντελώς λανθασμένους λόγους.

Τα προβλήματα των στρατεύσιμων είναι τόσο σοβαρά, που κανένα tablet ή πιστοποίηση δεν θα τους τα λύσει.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τονίζει ότι η εν λόγω σύμβαση αποσκοπεί στην εκτέλεση προαπαιτούμενων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και αντιπροτείνει τα υπόψη tablets να δοθούν στους μαθητές των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών που πραγματικά τα χρειάζονται.

Ο κ. ΥΕΘΑ πρέπει επιτέλους να ενσκήψει στα πραγματικά προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού.