5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς της Κοινότητας Ευλάλου Δήμου Τοπείρου

Υπογράφηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς της Κοινότητας Ευλάλου. Το έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε υποδομή που υλοποιείται στην περιοχή μας.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με σκοπό την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών του εξωτερικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, τα υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των δικτύων και η λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 13.500.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους. Έχει ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχου έργου για τους οικισμούς Άβατο, Παλαιό Άβατο, Νέο Όλβιο και Παλαιό Όλβιο. Επιπλέον, προετοιμάζεται μελέτη με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στις Κοινότητες Γαλάνης και Τοξοτών».