Η ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΉ ΤΟΥ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αιφνιδιασμένη και αδιάφορη (;;;)η τοπική ηγεσία, παρακολουθεί και μετράει τα ατυχήματα, ανίκανη να αντιδράσει άμεσα.

Τα έχουμε γράψει, τα έχουμε πει, φιλοξενήσαμε δηλώσεις τοπικών παραγόντων, όπως δημάρχων, αντιπεριφερειαρών κοντά 20 χρόνια τώρα αλλά, η μαύρη εικόνα στην παραλιακή του Μυροδάτου δεν αλλάζει και απλά οι πολιτικοί μας ταγοί, αδυνατούν να αντιδράσουν γιατί δεν πρόβλεψαν ότι οι καρόδρομοι που σχεδίασαν για τις παραλίες της Ξάνθης, θα μάζευαν τόσα αυτοκίνητα, ούτε ότι ο αριθμός των επισκεπτών,  θα ανέβαινε τόσο πολύ για να έχουν ένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ stand by στο Κέντρο Υγείας των Αβδήρων.

Αποτέλεσμα να θυσιάζονται άνθρωποι στον «ΜΟΛΩΧ» της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού των τοπικών ταγών της Ξάνθης και της Περιφέρειας.

Η αλήθεια είναι ότι ο νιρβάνας των τοπικών ταγών, συνεχιζόταν όσο δεν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα στους Ξανθιώτες και όσο οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι φίλοι μας δεν είχαν ανακαλύψει τις παραλίες της Ξάνθης και φυσικά τον δρόμο Ξάνθης – παραλιακή ζώνη που τους ενώνει.

Λέμε για την απότομη αύξηση της επισκεψιμότητας των παραλιών της Ξάνθης γιατί πλέον έχουν σφίξει τόσο πολύ τα «λουριά» που οι περισσότεροι Ξανθιώτες, άφησαν τις διακοπές σε εξωτικά νησιά κατά μέρος και προτιμούν να περάσουν όμορφα στις παραλίες της Ξάνθης με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κοστολόγιο.

Στον αντίποδα οι φίλοι μας Βούλγαροι που συνήθως πραγματοποιούν μονοήμερες αποδράσεις στο Θρακικό Πέλαγος, αυξήθηκαν και αυτοί κατά κόρο.

Μοιραία ο δρόμος μέσω Αβδήρων που οδηγεί προς τις παραλίες μας έχει αυξήσει κατά πολύ τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Αυτό σημαίνει ασφαλέστερο δρόμο και παροχή υγείας καλύτερη γιατί οι επισκέπτες όπως προαναφέραμε έχουν αυξηθεί.

Δυστυχώς το δεύτερο, μέσα σε λίγες μέρες τροχαίο, απλά ήρθε να υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά στον δυσκίνητο πολιτικό μηχανισμό του τόπου, ότι έπρεπε από «χθες» να λάβουν μέτρα.