Ο Κ. Κουρτίδης στο πλευρό των αγροτών της Ξάνθης

-1.000 αιτήσεις για τον αναδασμό.-32.000 στρέμματα στο νοτιοδυτικό τμήμα του κάμπου, είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους νυκοκυραίους που θα βγάλουν επιτέλους ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να τους βγαίνει η ψυχή.

32.00 στρέμματα που θα οργανωθούν, θα ποτιστούν και θα παράξουν πλούτο για τους ίδιους τους αγρότες,  αλλά και την τοπική κοινωνία.

Και να λοιπόν που το όνειρο εκατοντάδων γεωργών στον κάμπο της Ξάνθης, γίνεται πραγματικότητα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης, σεμνά, λέει ότι είναι έργο της ΝΔ και όχι δικό του. Πιθανών αυτός είναι και ο λόγος που δέχεται κριτική και πόλεμο από συγκεκριμένη μερίδα συμπολιτών και πολιτικών του αντιπάλων.

Δυστυχώς στον τόπο μας, κάποιοι είδαν την σεμνότητα και την διάθεση για εργασία και μοιραία επιτυχία στους στόχους, ως αδυναμία και ίσως φόβο, για το πολιτικό εκτόπισμα του Κώστα Κουρτίδη, ο οποίος σεμνά και ταπεινά, εργάζεται αθόρυβα για το κοινό καλό.

Το γεγονός και μόνον ότι οι αγρότες της περιοχής θα μειώσουν το κόστος τους στο μισό αφού η βασικότερες ανάγκες είναι η συγκέντρωση των αγροτεμαχίων σε ένα μέρος και η ύπαρξη νερού για την άρδευση, λύνεται με δική του πρωτοβουλία.

Σαφώς και ο Κ. Κουρτίδης πάτησε σε προυπάρχουσες  πρωτοβουλίες που όμως με τον καιρό ατόνησαν, «βάλτωσαν», είναι ι δική μας εκτίμηση, όμως, με επιμονή και υπομονή, ο αντιπεριφερειάρχης τα «ξεσκάλωσε» και σήμερα αναρτήθηκαν οι πίνακες ιδιοκτησίας του κάθε αγρότη.

Αλήθεια τι πιο ιδανικό για να μπορέσει ο αγρότης να παράγει τα προϊόντα του στην δική του γη;

O αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης μίλησε στον Κοσμά Γεωργιάδη  για τους αναδασμούς και το αρδευτικό εκφράζοντας την ικανονοποίηση και αισιοδοξία για την πορεία των έργων

Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε.

“Αναρτήσαμε τις ιδιοκτησίες εκαστου αγρότη, θα τις δουν, έχουν δικαίωμα ενστάσεων οι οποίες θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Στη συνέχεια θα γίνει η τελική ανάρτηση και θα παραδώσουμε τη νομή στους αγρότες το Νοέμβριο, γιατί καλλιεργούν τώρα τις καλοκαιρικές σοδειές τους.

 

Κατά 99% είναι ευχαριστημένοι.Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που έχουν νομικα ζητήματα. Πιστεύω ότι θα λυθούν αυτά τα θέματα.

 

Εγιναν 1.000 αιτήσεις. Τα στρέμματα είναι 32.000, το νοτιοδυτικό τμήμα του κάμπου.

 

Είναι σημαντικός ο αναδασμός. Και θα οριστεί το κτηματολόγιο και στην περιοχή της Ηλιόπετρας που αποτελεί σημαντικό εργαλείο, θα φαίνεται πλεόν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.

 

Ολοκληρώνοντας τους αναδασμούς θα καλύψουμε και την άρδευση των περιοχών προς το νότο, θα έχουν πολύ φθηνό κόστος παραγωγής και θα είναι πιο ανταγωνιστικοί οι αγρότες μας για να έχουν εισοδήματα. Θέλουμε ν’ αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα και  να τον βελτιώσουμε”

-Λίγο λόγια για τη Σύσκεψη για το αρδευτικό

 

“Αποτελεί όνειρο πολλών, το υλοποιεί η ΝΔ και είναι μεγάλη η συμβολή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο γιατί θα ποτίσει περιοχές που ήταν ξερές (Μάνδρα, Αβδηρα, Μυρωδάτο) και άλλα χωράφια στον κάμπο και ξεκινάει με ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα). Ο ιδιωτικός τομέας επιβλέπει, δημιουργεί, χειρίζεται τα λειτουργικά έξοδα για τα επόμενα χρόνια. Οι αγρότες δεν θα πληρώσουν τίποτα για τη δημιουργία. Το δημόσιο απομπλέκεται από κάποιες διαδικασίες που μόνο προβλήματα του δημιουργούσαν και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιβλέπει για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Θα βοηθήσει τον ανατολικό κάμπο και τους αγρότες.”