«Τα αεροπορικά δρομολόγια και αυτοί που καθιστούν την Περιφέρειά μας ως μόνιμο ουραγό»

 

Από τον τοπικό τύπο της Καβάλας πληροφορηθήκαμε ότι η Aegean (δυστυχώς) περιόρισε εκ νέου τις πτήσεις Αθήνα – Καβάλα – Αθήνα!

Οι «μισθοφόροι» του κ. Μέτιου (αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να αποτελούν την διοίκηση της Περιφέρειας) όταν είχαν αυξηθεί κατά δύο, προσωρινά, τα δρομολόγια είχαν σπεύσει να κάνουν δηλώσεις επιχαίροντας και καμαρώνοντας για την «επιτυχία τους».

Τώρα που οι πτήσεις περιορίσθηκαν επικρατεί σιγή από την πλευρά τους. Ούτε οι Αντιπεριφερειάρχες, ούτε οι σύμβουλοι, ούτε τα διάφορα παπαγαλάκια είπαν κάτι.

Είναι προφανές ότι δεν έχουν κάτι να πουν.

Έτσι το αεροδρόμιο της Καβάλας, το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί όλη την δυτική πλευρά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υποβαθμίζεται και πάλι εν μέσω της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες και οι επισκέπτες όλης αυτής της περιοχής θα είναι υποχρεωμένοι όλο και πιο συχνά να «τρέχουν» στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης ξοδεύοντας χρόνο, επιπλέον χρήματα και διακινδυνεύοντας πολλές φορές στους δρόμους.

Το δυσάρεστο σημείο, όμως δεν είναι μόνο το «κόψιμο» των πτήσεων. Το δυσάρεστο και προβληματικό σημείο που αναδεικνύεται είναι η ανεπάρκεια του Περιφερειάρχη και των μισθοφόρων – συνεργατών του.

Το επίσης, δυσάρεστο είναι η έλλειψη βούλησης ώστε να διεκδικήσουν κάτι για την περιοχή μας (κάποια επιπλέον αεροπορικά δρομολόγια, στην προκειμένη περίπτωση). Και το χειρότερο είναι ότι ενώ όλα αυτά τα δυσάρεστα αποτελούν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, οι ίδιοι προσδιορίζουν τον ρόλο τους ως περιστασιακοί «κεκράχτες», οι οποίοι σπεύδουν  να επωφεληθούν και να βγάλουν ένα Δελτίο Τύπου (επίσημο ή μη) και να κάνουν και μία δήλωση, όποτε τους προκύψει χωρίς να έχουν ασχοληθεί και χωρίς να έχουν πετύχει το παραμικρό. Δυστυχώς δεν έχουν ούτε την βούληση, ούτε την ικανότητα για κάτι άλλο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του δεν είναι καν συνομιλητές της Aegean. Είναι απλοί θεατές. Γι’ αυτό και η πορεία και η κατάταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε όλα τα θέματα είναι σταθερή: η Περιφέρειά μας, εξαιτίας του κ. Μέτιου και των συνεργατών του, βρίσκεται πάντα στις τελευταίες θέσεις ως αποτέλεσμα της νοοτροπίας που τους χαρακτηρίζει.

Η υπόσχεση μας, ως Περιφερειακή Σύνθεση είναι μία: Με την ψήφο των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η κατάσταση αυτή θα αλλάξει στις 8 Οκτωβρίου. Από τότε και στο εξής, η διοίκηση της Περιφέρειάς μας θα διεκδικεί σε όλα τα θέματα και δεν θα επαναπαύεται στην είσπραξη των μισθών και σε κενά ουσίας Δελτία Τύπου.