Εκλογές στην κεντροαριστερά. Μετά τι;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Οι υποψήφιοι αρχηγοί για την κεντροαριστερά ότι είχαν να πουν, ή είπαν αυτά που ήθελαν να πουν, το είπαν και τον λόγο πλέον έχει η μερίδα των πολιτών που νομίζει ότι η κεντροαριστερά, έτσι τουλάχιστον όπως σκιαγραφείτε, θα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που θα τους λύσει και πάλι τα προβλήματα «βολεύοντας» τους; Ίσως. Άλλωστε ίδιον του Έλληνα ψηφοφόρου είναι να ξεχνά και αυτός είναι ο λόγος που ευδοκιμεί στην Ελλάδα ότι ποιο σκάρτο πολιτικό υλικό που κυκλοφορεί στον πλανήτη.

Η ουσία είναι ότι μία μερίδα του Ελληνικού Λαού θα πάει στην κάλπη για να βγάλει από το ομιχλώδες τοπίο, τουλάχιστον τον αρχηγό, ο οποίος όμως θα προσπαθήσει να «φωτίσει» τους πολίτες που ακόμη μία φορά θα ασκήσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, χωρίς στην ουσία να γνωρίζουν τι θα γίνει – όπως συνήθως άλλωστε- την επόμενη ημέρα.

Με το σκεπτικό ότι Γ. Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος παρόλο που ήταν στο ίδιο κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφεραν να τα βρουν και το διέλυσαν, θα τα βρουν τώρα οι 10;

Άραγε από εκείνη την περίοδο της κεντροαριστερής συμπόρευσης τι άλλαξε; Οι σημερινοί υποψήφιοι αρχηγοί προέρχονται λίγο πολύ από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Όταν Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν τα «βρήκαν» θα τα βρουν τα 10 διαφορετικά «μπαϊράκια» και  την βουλευτική αποζημίωση σίγουρη; Κομματάκι απίθανο.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών τι θα γίνει;

Το πιθανότερο είναι να γυρίσει ο κάθε αρχηγός του κόμματος στον μπάγκο του και αυτός που θα εκλεγεί αρχηγός της κεντροαριστερής μάζωξης, να προσπαθεί να μαζώξει τα ασυμμάζευτα.