ΠΑΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑ- ΤΕΡΑΣ

Ειλικρινά δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό μου όταν παρόμοιες περιπτώσεις βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και σίγουρα δεν είναι σωστό να προκαταλαμβάνει κανείς το έργο της δικαιοσύνης, όμως ποια ποινή άραγε του τέρατος θα απάλυνε την ψυχούλα ενός ήδη χτυπημένου από την μοίρα συνανθρώπου μας, πόσο μάλλον όταν αυτός που κάνει το κακό είναι ο άνθρωπος που έφερε στον κόσμο μία χαμένη ψυχούλα και ένα μυαλό χωρίς λογική.
Άραγε ποια ποινή της ανθρώπινης δικαιοσύνης θα ήταν αρκετή;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Παρά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις των επαγγελματιών στο κεντρικότερο εμπορικό σημείο της πόλης, όπου καθημερινά περπατούν εκατοντάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες, να τοποθετεί τα σκουριασμένα παγκάκια και τα ερωτηματικά των επαγγελματιών και Ξανθιωτών είναι εύλογα.

Με τίνος εντολή τοποθετούνται τα σκουριασμένα παγκάκια;

Πόσο τα πλήρωσαν οι Ξανθιώτες;

Ποιος τα προμήθευσε στον δήμο Ξάνθης;

Δεν όρισε ο δήμος Ξάνθης ποινική ρήτρα για την αστοχία του υλικού;

Τελικά ποιος παρέλαβε τα σκουριασμένα παγκάκια;

Μάλιστα, είμαστε τυχαία μπροστά στο τηλεφώνημα που έκανε δυσαρεστημένος επαγγελματίας, δημότης Ξάνθης και ο δήμαρχος, ενώ στην αρχή δήλωσε άγνοια, μετά δεσμεύθηκε ότι θα επιληφθεί του όλου θέματος.

Σαφώς και δεν καταλάβαμε τι ακριβώς εννοούσε αφού απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν πήραμε και δεν πρόκειται να πάρουμε.

Με λίγα λόγια, μέχρι σήμερα, εδώ και 4 χρόνια που είναι δήμαρχος, δεν πήραμε καμία απάντηση για τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις, δεν μάθαμε πόσα χάλασε στο καρναβάλι, στις γιορτές παλιάς πόλης, στην «πόλις ονείρου», ούτε πόσα «τάισε» στα παπαγαλάκια για να τον λιβανίζουν από το πρωί ίσαμε με το βράδυ…
Για μερικά ψωρό παγκάκια θα μάθουμε;
Με τις υγείες μας.

ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
– ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ Ο ΝΟΜΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Πολλές φορές από αυτό βήμα έχουμε γράψει για την εκτός τόπου και χρόνο λογική αυτών που ψηφίζουν τους νόμους.

Αφορμή για αυτό το άρθρο, ήταν οι μανάδες που βρίσκονταν έξω από δημοτικό σχολείο που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους μετά την λήξη του μαθήματος και πληροφορηθήκαμε το αλαλούμ που δημιουργείτε όταν οι 300 «σοφοί», ψηφίζουν νόμους που μάλιστα αφορούν τα βλαστάρια των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή το μέλλων της Ελλάδος.
Τι είχε συμβεί.

Ακυρώθηκε η εκδρομή της Τρίτης δημοτικού γιατί το λεωφορείο που επρόκειτο να τα μεταφέρει για ημερήσια εκδρομή στην Θάσο, δεν είχε ειδικά καθίσματα για τα παιδιά.

Η απορία της μητέρας που μένει στις παρυφές της πόλης και το παιδάκι της χρησιμοποιεί καθημερινά αστικό ή λεωφορείο, συνοδεία των παππούδων, από και προς το σχολείο του. «Μα καλά, τα αστικά και τα λεωφορεία δεν έχουν ειδικά καθίσματα για την μετακίνηση των μαθητών, τα εκδρομικά γιατί;

Προφανώς η κυρία Στυλιανίδου, διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη, εφάρμοσε τον νόμο και ορθά έπραξε αφού ακύρωσε την εκδρομή των παιδιών επειδή το τουριστικό λεωφορείο δεν είχε ειδικά καθίσματα για τα παιδιά.

η απορία όμως στους γονείς παραμένει.

Τελικά κυρία Στυλιανιδου, τι ισχύει;

Τα παιδιά μέχρι και την Τρίτη δημοτικού μπορούν να ταξιδεύουν με αστικά και λεωφορεία αλλά να πάνε εκδρομή δεν μπορούν;

Μήπως να ρωτούσατε για διευκρινήσεις και να λύσετε την απορία των γονιών που μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουν ακόμη και οι γονείς των μαθητών που έχασαν την εκδρομή τους, ότι την στιγμή που οι βολευτές ψηφίζουν τους νόμους, μετρούν τα «λάικ» στο facebook.

οπότε οι γονείς και θα μείνουν με την απορία τους.

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ «ΜΠΙΖΝΑ» ΚΑΙ ΔΕΝ
ΚΟΙΤΑΕΙ ΧΡΩΜΜΑ Ή ΚΟΜΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΡΩΜΑ

-ΤΕΛΙΚΑ Η ΞΑΝΘΗ
ΕΞΑΓΕΙ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΊΑ;;;

-ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ;;;

-ΜΠΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ

-«ΚΑΘΑΡΟΙ» ΟΙ
ΞΑΝΘΙΩΤΕΣΑ ΡΩΜΑ Ή ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ;;;

-ΠΟΥΣΑΙ «ΜΑΝΩΛΗ»

-ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟ
ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ
ΝΗΝΕΜΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

-ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ
ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Πραγματικά το γεγονός ότι όλοι έπεσαν από τα σύννεφα για την εξαγορά τσιγγάνικων ψήφων στην Καρδίτσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, με ξεπερνά και αντιλαμβάνομαι ότι το πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην ανεντιμότητα και ανηθικότητα, θα προσπαθήσει να βγάλει λάδι τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό νομίζω ότι έχει λίγη σημασία, την άλλη φορά θα είναι άλλος υποψήφιος άλλου κόμματος και πάντοτε κάποιος θα εκμεταλλεύεται την αγραμματοσύνη και την ένδεια των ΡΩΜΑ για να εξαγοράσει την τοποθέτηση του στα έδρανα της βουλής και στον παχυλό μισθό του βουλευτή.
Άλλωστε τι είναι 6000 ευρώ για μια εξαγορά ψήφων που θα  διασφάλιζε ΠΟΛΑΠΛΆΣΙΑ ΈΣΟΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΑΝΤΙΜΙΣΘΊΑ  για μία 4ετία;

Για φαντάσου, 6 χιλιαρικάκια για να βγάλεις σε βάθος 4ετίας 600.000 δεν το λες και άσχημη «επένδυση» αυτό.

Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδεολήπτες του κατηγορούσαν για χρόνια ολόκληρα τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απατεώνες τους ανέβαζαν, κλέφτες τους κατέβαζα και τώρα που ένας δικός τους πιάστηκε με το κατσίκι στον ώμο, άραγε ποιο ιδεοληπτικό φληνάφημα θα εφεύρουν τα τσανάκια του ΣΥΡΙΖΑ για να πούνε ότι φταίει η Δεξιά, τώρα που ένας δικός τους πιάστηκε στα πράσα, αγοράζοντας ψήφους από Ρωμά, αγράμματους, θιασώτες της αρπαχτής και χωρίς να έχουν σχέση με την εντιμότητα;

Η διαφορά είναι ότι οι ρωμά είναι αυτοί που είναι στο πέρασμα των αιώνων και δεν θα αλλάξουν.
Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και αυτοί θα είναι.
Οι πολιτικοί μας όμως;… Η ελίτ, οι άριστοι των αρίστων;;;

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ «ΜΠΙΖΝΑ» ΚΑΙ ΔΕΝ
ΚΟΙΤΑΕΙ ΧΡΩΜΜΑ Ή ΚΟΜΜΑ

Και συ φουκαρά μου Έλληνα, που περιμένεις από αυτούς τους τύπους να αφουγκραστούν τον πόνο και την αγωνία σου για το μέλλων των παιδιών σου, το μέλλων της πατρίδας, ακόμη πιστεύεις ότι κινούνται με αγνά, αθώα, αισθήματα. για το καλό του τόπου, για το δικό σου καλό, για το καλό των παιδιών σου και της πατρίδας.
ΠΟΣΟ ΒΑΘΥΑ ΕΙΣΑΙ
ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ