Ιδιωτική φύλαξη στα Κοιμητήρια της Ξάνθης – Τουλάχιστον τρεις security

Την απασχόληση τουλάχιστον τριών ατόμων οι οποίοι θα αναλάβουν τις εργασίες φύλαξης του χώρου των Δημοτικών Κοιμητηρίων Ξάνθης προβλέπει η προκήρυξη που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης και ανοίγει τον δρόμο για τη σύναψη σύμβαση με ιδιώτη που θα αναλάβει τόσο το έργο της φύλαξης όσο και τις εργασίες εκταφών και εναπόθεσης οστών.

 

Το ζήτημα της φύλαξης των Δημοτικών Κοιμητηρίων αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για την Ξάνθη, καθώς οι ληστείες σε πολίτες που επισκέπτονται τάφους αλλά και οι βανδαλισμοί – λεηλασίες αποτελούν ρουτίνα πλέον. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ανυποψίαστοι πολίτες έχουν πέσει θύματα ληστών που δεν δίστασαν να ασκήσουν βία προκαλώντας βαριές σωματικές βλάβες στα θύματά τους.

Τι προβλέπεται για τη φύλαξη

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του XanthiNea.gr, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού για την αναζήτηση αναδόχου που θα αναλάβει το έργο της φύλαξης αλλά και των εκταφών καθώς και άλλων υπηρεσιών, αναφέρονται μια σειρά από χαρακτηριστικά ως προς το σκέλος της φύλαξης των Κοιμητηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέσει προσωπικό, τουλάχιστον τρία άτομα, στην είσοδο και στον χώρο των τάφων του Κεντρικού Δημοτικού Κοιμητηρίου Ξάνθης για την επιτήρηση της εισόδου των οχημάτων επαγγελματικών και μη και της εφαρμογής του Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων του δήμου Ξάνθης, και της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας από τους επισκέπτες (επαγγελματίες και μη).

Οι φύλακες θα εργάζονται από Δευτέρα έως Σάββατο καθώς και το άνοιγμα και κλείσιμο του Δημοτικού κοιμητηρίου τις Κυριακές από τις 07.00 π.μ έως τις 7.00 μ.μ.