Ποιος θα σταματήσει τα τροχαία ατυχήματα στον Πετεινό;

Το τροχαίο στον Πετεινό της Ξάνθης ούτε το πρώτο είναι αλλά ούτε και το τελευταίο

Λογικό είναι να ανησυχούν οι κάτοικοι του Πετεινού που συχνά πυκνά βλέπουν τα τροχαία να αυξάνονται μέσα και έξω από τον οικισμό τους γνωρίζοντας ότι αιτία είναι η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν οι οδηγοί όμως, όπως μας λένε οι κάτοικοι, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας για να δοθεί μία λύση στην μείωση της ταχύτητας των οδηγών.

Παρόλο που συχνά πυκνά καταγράφονται ατυχήματα στον παραπάνω οικισμό, δεν παρατηρήθηκε όπως μας λένε οι κάτοικοι του οικισμού, καμία πρωτοβουλία από τους τοπικούς παράγοντες και ούτε έγινε καμία σχετική παρέμβαση στο αίτημα των χωριανών να μπούνε «σαμαράκια» λίγο πιο μπροστά από το χωριό ή στην έξοδο.

Παλαιότερα, το θέμα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και η πρόταση να μπούνε «σαμαράκια» δεν «πέρασε» γιατί προσκρούει σε κάποιον νόμο και εν τω μεταξύ τα τροχαία αυξάνονται.

Εκτιμούμε ότι η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει την διαδικασία σε πρώτο στάδιο καταγραφής των ατυχημάτων από ειδικούς οι οποίοι και θα προτείνουν τα ανάλογα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.