Η εγκαταλειμμένη περιφέρεια της Ξάνθης θυμίζει Άγρια Δύση και οι πολιτικοί ταγοί του τόπου σφυρίζουν αδιάφορα

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων και αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας που ζουν στα χωριά της Ξάνθης.

«Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών κατηγορούμενων για ληστεία

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 16-3-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό της Ξάνθης, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν δύο ημεδαποί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».

Με λίγα λόγια τι μας λέει η αστυνομία; Ότι μία συμμορία που είχε 6 μέλη «μπούκαρε» τα ξημερώματα στο σπίτι των νοικοκυραίων σε χωριό της Ξάνθης (λίγη σημασία έχει αν το χωριό ήταν του πατέρα μας ή στενού συγγενικού μας προσώπου. Σήμερα αυτό, αύριο το διπλανό χωριό, την άλλη το παραδιπλανό), η ουσία είναι ότι με την βία τους λήστεψαν.

Με λίγα λόγια, σκηνές του ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ που ξετυλίγονταν στις ερημιές της Άγριας Δύσης τον 17ο και τον 18ο αιώνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γίνονται σήμερα, στον 21ο αιώνα στην χώρα μας και ποιο ειδικά στα χωριά της Ξάνθης.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς την φράση «κατάντια» και το ερώτημα είναι ποιοι ακριβώς ευθύνονται για αυτήν την κατάντια;

Πόσο μερίδιο ευθύνης φέρνει το γεροντάκι στο χωριό που ψήφισε ανίκανους πολιτικούς που κοιτάζουν μόνο το εαυτό τους και επιτρέπουν σε τομάρια όπως αυτά που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας να κάνουν με την χρήση βίας αυτά τα αίσχη;

Οι πολιτικοί ταγοί ξεκονώντας από τους ντόπιους και φτάνοντας στην Αθήνα είναι βεβαιο ότι είναι συνένοχοι στα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στα χωριά της Ξάνθης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι το πρώτο έγκλημα αυτού του τύπου και σίγουρα, όσο ερημώνουν τα χωριά της Ξάνθης δεν θα είναι το τελευταίο.

Εκτιμούμε ότι αυτό δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο και θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα μιας και είναι προεκλογική περίοδος ότι οι πολίτες της Ξάνθης θα πρέπει να «εκβιάσουν» τους υποψηφίους βουλευτές, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν με την ψήφο τους.

«Ή φέρνεται την υγεία και την ασφάλεια στην Ξάνθη ή ψήφο δεν βλέπετε».