Κ. Τριανταφυλίδης: Δεν σημαίνει ότι επειδή ανήκουμε στην ΝΔ θα σταματήσουμε να ζητάμε πράγματα για την Ξάνθη

Εκτιμά ότι την ημέρα της γιορτής του, θα στηθούν οι πρώτες κάλπες

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης, πετυχημένος επαγγελματίας της πόλης μας, ένα από τα ενεργά στελέχη στην ΝΔ Ξάνθης, παλαιότερα δημοτικός σύμβουλος, ακούγεται το όνομά του στα κεντρικά για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη, τοποθετείται ευθέως στην λογική ότι τα τοπικά στελέχη των κομμάτων πρέπει να ζητούνε πράγματα για τον τόπο τους, διαφορετικά, τι νόημα έχει η κάθοδος τους στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Μέσα από μία συνομιλία προσπαθήσαμε να «διαβάσουμε» τα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη και γενικότερα στην Θράκη.

Η εκτίμηση του τεχνοκράτη πολιτικού ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους.

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρει:

«Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ότι στην Ξάνθη υπήρξε αρκετός κόσμος. Πέρα από τα κομματικά στελέχη, αρκετοί επαγγελματίες, όπου οι άνθρωποι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι να πούνε μια κουβέντα μαζί του, σε πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα, ήταν κάτι που πραγματικά μου έκανε εντύπωση. Από εκεί και πέρα, το ουσιαστικό μέρος της επίσκεψης ήταν στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη .

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη ήταν κάτι το αναμενόμενο. Έπρεπε να δοθεί με πανηγυρικό τρόπο και επομένως πιστεύω ότι δόθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η στήριξη.

Από εκεί και πέρα, το σημαντικότερο όλων, είναι ο αναπτυξιακός προγραμματισμός για την Περιφέρεια, υπάρχει χρηματοδότηση για το επόμενο περιφερικό πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, εξαγγέλθηκαν σημαντικά έργα, νομίζω ότι όπως όλη η χώρα, έτσι και η Περιφέρειά μας είναι σε καλό δρόμο για την επόμενη τετραετία. Ουσιαστικά, αυτό που έγινε σε επίπεδο εξαγγελιών και προγραμματισμού, αφορούσε την περίοδο για μετά τις επερχόμενες εκλογές».

Σχολιάζοντας τις φορτικές πιέσεις των τοπικών θεσμικών φορέων προς το κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδευε τον Πρωθυπουργό ο Κ. Τριαναταφυλίδης ανέφερε:

 

«Δεν σημαίνει ότι επειδή ανήκουμε στην ΝΔ θα πάψουμε να διεκδικούμε πράγματα για τον τόπο μας. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η ΝΔ σαν κυβέρνηση τα πάει καλά, όμως εμείς σαν Ξανθιώτες θα πρέπει να ζητούμε αυτά που θεωρούμε ότι μας αναλογούν.

Ο νομός Ξάνθης όπως και της Ροδόπης είναι οι δύο πιο φτωχοί νομοί όλης της Χώρας, αυτό ισχύει  διαχρονικά,  έχουμε χρέος προς την ιδιαίτερη μας πατρίδα, το οφείλουμε, κάτι να κάνουμε  και αυτό το «κάτι πρέπει να κάνουμε» έχει σχέση με την διεκδίκηση στο κέντρο λήψης αποφάσεων άσχετα με το πια κυβέρνηση είναι επάνω και φυσικά θα διεκδικήσουμε και θα διεκδικούμε πάντα ότι καλύτερο για την Ξάνθη μας».

Εκτίμηση του είναι ότι την ημέρα της γιορτής του 21 Μαίου θα πάμε στην πρώτη εκλογική διαδικασία και κοντά στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα γνωρίζουν οι Ξανθιώτες ποιόν θα ψηφίσουν για βουλευτή τους.

Όσο για τις συμπεριφορές του Ερντογάν σαφώς και ο Πρωθυπουργός τις λαμβάνει υπόψη του.