Επιτέλους εξωστρέφεια στους «νεκρούς» οικισμούς της Ξάνθης;

Είναι κοινή πεποίθηση και οικτρή πραγματικότητα ότι οι οικισμοί της Ξάνθης, ο ένας μετά τον άλλον ερημώνουν από την νεολαία που δίνει το στίγμα της δημιουργικότητας.

Η «έκρηξη» πολιτισμικής παραγωγής στο Πόρτο Λάγος, με αφορμή πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του οικισμού, δίνουν το έναυσμα οι εναπομείναντες νέοι στους «βουβούς» οικισμούς της Ξάνθης, για να αποδείξουν ότι  μπορούν να δημιουργήσουν και να «ζωντανέψουν» τους ερημωμένους οικισμούς.

Φυσικά οι Πορτολαγιώτες βρήκαν αρωγό τον δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη.

Στα Μάγγανα ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών βρίσκει αρωγό τον Θ. Μίχογλου.

Στους οικισμούς του δήμου Ξάνθης και του δήμου Μύκης επικρατεί μία «βουβαμάρα» και κανείς δεν γνωρίζει αν δεν συνεχιστεί η προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Κουρτίδη, πόσο βουβά και «νεκρά» θα μείνουν τα ορεινά χωριά του δήμου Ξάνθης και Μύκης.

Με αφορμή την εθιμοτυπική επίσκεψη της ομάδας «Στηρίζω Πόρτο Λάγος» στον δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη δημιουργικές σκέψεις απλώνονται για το μέλλων.

Όπως δείχνουν οι δράσεις,  δυναμώνει η ομάδα «Στηρίζω Πόρτο Λάγος» και αποκτά θεσμική οντότητα, αφού σύμφωνα με την ανάρτηση τους, επισκέφθηκαν θεσμικά πλέον τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη και όπως μαθαίνουμε οι προτάσεις για την εξωστρέφεια του οικισμού, αν κρίνει κανείς από τις προσπάθειες δημιουργία ναυτικού μουσείου, και χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, κλείνουν μέσα τους την δυναμική και την θέληση της εξωστρέφειας του «νεκρού» μέχρι χθες επίνειου της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εθιμοτυπική επίσκεψη της ομάδας Στηρίζω Πόρτο Λάγος  στον δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη Γεώργιο και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στους υπόλοιπους υποστηρικτές του κινήματος!