Ξεκινά η κατασκευή κυνοκομείου στο δήμο Αβδήρων

Το έντονο πρόβλημα των αδέσποτων προσπαθεί να βάλλει σε τάξη ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης τα οποία ζουν και περιφέρονται κατά αγέλες στους οικισμούς του δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένα πρόβλημα που γίνεται ποιο έντονο όταν τα δεσποζόμενα ζώα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους που ξεχνούν ότι ήταν … φιλόζωοι.

Με αυτό το σκεπτικό ο δήμαρχος Αβδήρων αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα προς την διαχείριση των αδέσποτων. Η οικονομική επιτροπή ενέλρινε το ποσόν των 353.000 ευρώ για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ξεκινά η κατασκευή κυνοκομείου στο δήμο Αβδήρων όπου  το  καταφύγιο θα φιλοξενεί 25 αδέσποτα σκυλιά ενώ θα έχει χώρο και για γάτες. Τα ζώα θα έχουν το δικό τους σπιτάκι με σύστημα εξαερισμού και θα προαυλίζονται σε δικό τους χώρο 5 – 10 τ.μ. Θα τους παρέχεται , ιατρική περίθαλψη από κτηνίατρο και φροντίδα για όσο χρειάζονται και όταν είναι τελείως υγιή θα επιστρέφουν στον χώρο απ’ όπου παρελήφθησαν όπως ορίζει ο νόμος.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα κατασκευαστεί σ’ ένα δημοτικό οικόπεδο 5 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ της Γενισέας και του Αυξεντίου. Στο οικόπεδο αυτό σταθμεύουν τα οχήματα του δήμου.