Αυτοδυναμία ή χάος;;;

Μπορεί οι εκλογικοί μηχανισμοί των  κομμάτων να είναι στο «φουλ» και όλοι να ψάχνουν τον κατάλληλο και καταξιωμένο συμπολίτη μας για να μπει στο ψηφοδέλτιο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα φέρει και τους πολυπόθητους ψήφους στο «μαγαζί» – κόμμα και ο πυρετός αυξάνει και όλοι πλέον μιλούν για εκλογές τον Μάρτιο.

Σίγουρα μπροστά στο σκόπελο της απλής αναλογικής τα κόμματα ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον επέβαλε για να έχει καλύτερη τύχη, προκειμένου δηλαδή να προσελκύσει την αριστερόστροφη εκλογική πελατεία, μάλλον την πάτησε και ο Τσίπρας μιλάει και αυτός για αυτοδυναμία.

Σαφώς και είναι οξύμωρο την στιγμή που με δική σου πρωτοβουλία βυθίζεις την χώρας στην ακυβερνησία με τις εκλογές και από την άλλη σε δημόσιες τοποθετήσεις σου να κάνεις αναφορά για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό για την κοινωνία έργο.

Άρα με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, το φάντασμα της ακυβερνησίας είναι ορατό αν πράγματι ο κεντροδεξιός κόσμος δεν επιλέξει αυτοδυναμία με την επιλογή κεντροδεξιών κομμάτων προκειμένου η χώρα να μην πλησιάσει πολύ επικίνδυνα στα βράχια με τις τάχα μου «προοδευτικές» δυνάμεις να έχουν τον πρώτο λόγο που όπως αποδείχθηκε ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα ή για την φράσει «αριστερός με δεξιές τσέπες».

Ένα άλλο συμαντικό θέμα είναι ότι στην γωνία περιμένει και ο  Ερντογάν ο οποίος έβγαλε τα νύχια του και είναι έτοιμος να κατασπαράξει την Ελλάδα περιμένοντας την αδύναμη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Όπως και να έχει το όλο θέμα,  ο φόβος της οικονομικής και Εθνικής τραγωδίας με την ακυβερνησία, είναι προ των πυλών και είναι καλό, ανεξάρτητα από πρόσωπα, οι πολίτες να επιλέξουν κυβέρνηση με συνοχή άσχετα αν αυτό είναι κόκκινο πανί για τους δήθεν «προοδευτικούς».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ