Ανακατασκευή οδοστρώματος στην περιοχή ΒΙΩΝ

Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντού κ. Γιώρη Πασχάλη αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  και εργοταξιακή σήμανση στην περιοχή του κόμβου της δυτικής εξόδου της Ξάνθης (περιοχή «ΒΙΩΝ»), λόγω εργασιών ανακατασκευής οδοστρώματος, αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τη διάρκεια εργασιών στον κόμβο της δυτικής εξόδου της Ξάνθης (περιοχή ΒΙΩΝ) στην Περιφερειακή Οδό Ξάνθης,

Ποιο συγκεκριμένα:

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

  1. Τον περιορισμό κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες για την ανακατασκευή του οδοστρώματος στην περιοχή του δυτικού κόμβου της πόλης της Ξάνθης (περιοχή ΒΙΩΝ) και οι οποίες είναι σύμφωνες με τα άρθρα 9, 10 και 52, παράγραφος 2 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
  2. Οι εργασίες θα εκκινήσουν τη Δευτέρα 05/09/2022 περί την 07:00 ώρα και θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαδοχικές και διακριτές φάσεις, όπως αποτυπώνονται στα σχετικά σχέδια, δηλαδή θα ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες της 1ης φάσης, η περιοχή θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν οι εργασίες της 2ης φάσης. Το σύνολο του κόμβου θα αποδοθεί στην κυκλοφορία περί την 20:00 ώρα της 05/09/2022.
  3. Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων οχημάτων θα πραγματοποιείται από παράπλευρες οδούς, σύμφωνα με τις κάθετες πινακίδες, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε ικανή απόσταση και διακριτά σημεία για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των διερχομένων.
  4. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και τυχόν πεζών.
  5. Με το πέρας των εργασιών σε κάθε τομέα και σημείο, η κάθε οδός να παραδοθεί στην κυκλοφορία καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.

 

Άρθρο 2ο

α)      Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης απόφασης, ισχύουν τις χρονολογίες και ώρες που αναγράφονται στο άρθρο αυτό και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπομένων πινακίδων ή από την έναρξη ρύθμισης των μέτρων από τροχονόμους.

β)      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το οποίο δύναται ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

δ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420  Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.-