Ο αναβρασμός στην παιδεία λόγω του νομοσχεδίου για τα εργασιακά συνεχίζεται

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ» ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 

Θύματα της πανδημίας οι μαθητές; Ή κακών πολιτικών και συνδικαλιστικών επιλογών;

Τα αποτελέσματα της παρούσας ζοφερής εικόνας που επικρατεί σήμερα στην παιδεία θα φανούν μετά από μία ίσως και δύο δεκαετίες, όταν δηλαδή οι σημερινοί 18αριδες μετά τις φετινές πανελλήνιες θα κληθούν να βγουν στην αγορά εργασίας.

Όταν δηλαδή θα είναι αργά για τους ίδιους.

Γιατί το γράφουμε αυτό;

Γιατί απλούστατα η κυβέρνηση διάλεξε την χειρότερη περίοδο μετά την εξόντωση της κοινωνίας από τα μέτρα της πανδημίας, το χάσιμο της εργασίας, τους τζίρους των επιχειρήσεων, που δυστυχώς και για τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους η κυβέρνηση προσπάθησε να επουλώσει αυτά τα σοβαρά τραύματα με ασπιρίνες.

Και στο «καπάκι» μετά από την εξάντληση της κοινωνίας κοντά ένα χρόνο φέρνει ένα νομοσχέδιο που αναταράσσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία και ουδείς γνωρίζει αν έφερε αυτό το νομοσχέδιο επειδή ακριβώς η κοινωνία είναι εξαντλημένη και προφανώς οι αντιρρήσεις θα είναι μικρές.

Άρα μέσα σε αυτήν την «αναμπουμπούλα» που φέρνει το νομοσχέδιο οι μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου καλούνται να δώσουν εξετάσεις, να καθορίσουν το μέλλων τους.

Στον πολιτικό κόσμο γίνεται το έλα να δεις.

Η αντιπολίτευση λέει δεν θα αφήσει την κυβέρνηση σε «χλωρό» κλαρί και θα ξεσηκώσει την κοινωνία για να αντιδράσει σε αυτό το νομοσχέδιο.

Οι συνδικαλιστές λένε ως εδώ και μη παρέκει ξεσηκώνουν την κοινωνία και ζητούν να αντιδράσει σε ένα νομοσχέδιο που δεν έπρεπε να έρθει αυτή τη στιγμή, που είναι βέβαιο ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι το διάβασαν όπως τους βολεύει και δίνουν την δική τους ανάγνωση στην κοινωνία την οποία καλούν να αγωνισθεί για την κατακρεούργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαλασμό οι νέοι της Ελλάδος δίνουν εξετάσεις για να καθορίσουν το μέλλων τους.

Μάλιστα κάποιοι οι εκπαιδευτικοί λέει η ΕΛΜΕ της Ξάνθης που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν να μείνουν στο πλευρό των μαθητών.

Η δε κυρία Κεραμέως για να διασφαλίσει την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, ζητά από την δικαιοσύνη να αποφασίσει για την νομιμότητα ή μη των κινητοποιήσεων επειδή τα παιδιά γράφουν Πανελλήνιες.

Με λίγα λόγια όλοι θυμήθηκαν μέσα στον πολιτικοσυνδικαλιστικό «τουρλουμπούκι» τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις.