Δεν φτάνει που οι επιχειρήσεις ζουν με δανεικά και  επιστρεπτέες προκαταβολές, πρέπει να πληρώσουν κιόλας

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ  ΟΕΒΕ ΑΜΘ

 

Με ανακοίνωση της η ΟΕΒΕ Ξάνθης ζητά από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη να πάρει οίσω την απόφαση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις το δεύτερο self test των εργαζομένων.

Σίγουρα δεν είναι αυτό κάθε αυτό το κόστος του self test των εργαζομένων αλλά η αδυναμία των διοικούντων την χώρα να αντιήφθούν τι ακριβ΄βς βιώνουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται με το ένα πόδι κοντα στο λουκέτο και με το άλλο στην φυλακή.

Δεν θα πληρώσουν και την ανικανότητα των πολιτικών.

Αναλυτικά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους προς τον αρμόδιο υπουργό.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

 

 

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ     ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ    ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΕΒΡΟΥ  ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΚΑΒΑΛΑΣ  ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝΑΣ