Ηλίας Ασκαρίδης για την ταμπακιέρα; …   

 

Διαβάσαμε με έκπληξη, το ομολογούμε, την δεύτερη ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού που την υπογράφει ο πρόεδρος του Ηλίας Ασκαρίδης και που καταλήγει με το γνωστό σύνθημα «Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς» και που οι Ξανθιώτες το χρυσοπλήρωσαν  αδρά σε «κολλητούς» του Τσέπελη και του Φανουράκη που αποτελούν την κλίκα των τοπικών μέσων ενημέρωσης που τους γλύφουν πατόκορφα και παίρνουν σαν ανταμοιβή την διαφήμιση του «μένουμε υγιείς μένουμε ασφαλείς».

Να πάμε στην ουσία των γραφομένων του Ασκαρίδη για να βγάλουμε και εμείς οι αδαής Ξανθιώτες τα δικά μας συμπεράσματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟΝ

Αν δεν ήταν τα κακά και μη φιλικά προς την διοίκηση του δήμου τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν θα μαθαίναμε ότι ο Ασκαρίδης, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, προφανώς με εντολή Τσέπελη και Φανουράκη, πλήρωσε στο τετραπλάσιο της αξίας του το «Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό».

Λέει επακριβώς ο Ασκαρίδης στην ανακοίνωση του:

Σχετικά με άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για την προγραμματισμένη δράση του Δήμου Ξάνθης «Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό» και συγκεκριμένα το κόστος της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία παραγωγής, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης είναι σε θέση να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τι μας λέει ο Ασκαρίδης; ότι ήξερε από την αρχή ότι η ίδια εταιρεία πουλούσε το προϊόν της πολύ φθηνότερα αλλά επειδή ο δήμος Ξάνθης είναι πληθυσμιακά μεγαλύτερος του «κόψαμε» το κονδύλι των πολλών χιλιάδων.

Με λίγα λόγια καμία διαπραγμάτευση, κανένας σεβασμός στα χρήματα των Ξανθιωτών.

Λέει συγκεκριμένα ο Ασκαρίδης στην ανακοίνωση του.

Ο ανάδοχος ευθύς εξαρχής δήλωσε πως η κοστολόγηση της παρεχόμενης υπηρεσίας είναι με πληθυσμιακά κριτήρια. Αντίστοιχος Δήμος (Καλαμαριάς ΑΔΑ: 6ΦΘΡΩΕΡ-2Μ7) δέσμευσε ίδιο ποσό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟΝ

Και ξαφνικά ο Ασκαρίδης ως α πατημένη σύζυγος, έμαθε ότι η εταιρεία τον δούλεψε και ότι δεν πωλούσε το προϊόν της κατ αποκοπή αλλά αυτό γινόταν κατόπιν διαπραγμάτευσης.

Βρε τι μαθαίνει κανένας όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Εδώ θα μπορούσε κανένας να καταλογίσει ευθύνες στον Ασκαρίδη για μη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των Ξανθιωτών.

Με λίγα λόγια αφού έκλεισαν την συμφωνία με την εταιρεία, και αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το έκαναν βούκινο, αυτός – ο Ασκαρίδης – έμαθε ότι ο επιχειρηματίας δεν πουλάει το προϊόν του με κριτήριο τον πληθυσμό αλλά … όπως του καθίσει η συμφωνία και πολύ σωστά έπραξε ο επιχειρηματίας αφού βρήκε «κορόιδα» ή πονηρούς,  γιατί να μην πουλήσει ακριβά;

Το α πατημένη σύζυγος ίσως δεν ταιριάζει, αλλά σίγουρα ταιριάζει η αυτοκτονία της τελευταίας π@ντι@ς πόρνης που έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται και αυτοκτόνησε.

Σαφώς και δεν επιθυμεί κανένας την αυτοκτονία του κ. Ασκαρίδη επειδή δεν λογάριασε τα χρήματα των Ξανθιωτών, όμως μία παραίτηση για αδυναμία και έλλειψη αντίληψης της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των Ξανθιωτών, θα ήταν μέσα στην αντρίκια συμπεριφορά ενός πολιτικού.

Στην συνέχει λέει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Η. Ασκαρίδης.

Μετά την δοκιμαστική προβολή, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2020, η υπηρεσία ελέγχοντας, πράγματι, ανακάλυψε πως ο λόγος της οριζόντιας κοστολόγησης σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν ίσχυε. Ερωτώμενος ο ανάδοχος προέβαλε εκ των υστέρων και άλλους λόγους για την αναπροσαρμογή αυτή. Λόγοι οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί.

Τέλος αφού ξεφωνήθηκε σε κάθε γωνιά της Ξάνθης ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και δεν διαθέτει την ελάχιστη ευθιξία για να παραιτηθεί, συνεχίζει απτόητος την ανακοίνωση του χαρακτηρίζοντας τους Ξανθιώτες βλάκες και ηλιθίους που του εμπιστεύονται την διαχείριση των χρημάτων του, λέει ότι συνεχίζεται κανονικά το «Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό» πληρωμένο με λιγότερα χρήματα. Προφανώς η λέξη τσίπα και εντιμότητα λείπουν από λεξιλόγιο του Ασκαρίδη, Τσέπελη και Φανουράκη και συμπληρώνει στην ανακοίνωση του.

Κατόπιν αυτών το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ζήτησε την αναπροσαρμογή του τιμήματος της σύμβασης, αίτημα που αποδέχτηκε ο ανάδοχος.

Το «Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό» θα εκπέμψει σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσφέροντας μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία στους μικρούς του συμπολίτες. Καλές γιορτές.

Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς.

Ο πρόεδρος

Ηλίας Ασκαρίδης