Σχολεία. Γιατί να ανοίξουν;

 

Προφανώς ο μέσος γονιός, αδυνατεί να καταλάβει την πρεμούρα που έπιασε την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στην Ελληνική Επικράτεια εν μέσω κορωναϊού.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά η Υπουργός επεξεργάζεται ένα τεράστιο σχέδιο και μάλιστα από ότι ακούμε όλοι μας θα είναι και κοστοβόρο, για να πάνε τα παιδιά για ένα ακόμη μήνα σχολείο.

Γιατί;

Τι παραπάνω θα μάθουν τα παιδιά;

Τώρα τους έπιασε ο πόνος;

Τόσα χρόνια τα παιδιά μάθαιναν παπαγαλία αυτά που θα έδιναν εξετάσεις στις πανελλαδικές. Τώρα θυμήθηκαν την εκπαίδευση των μαθητών;

Μα αν είναι να εκθέσουμε τα παιδιά στον κορωναϊό, είναι προτιμότερο να ανοίξουν οι παιδικές χαρές, τα εντευκτήρια, το κατηχητικό και όλα τα άλλα που μέχρι σήμερα είναι απαγορευμένα.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι μεσολαβούν οι πανελλαδικές.

Ας δώσουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου την ύλη που έχουν διδαχτεί σε κάποιο γήπεδο, στην φύση, με προτεραιότητα την ασφάλεια τους ως προς την μετάδοση του κορωναϊού και έχει ο Θεός.

Όλα τα άλλα αν δεν είναι δικαιολογία να καταναλωθούν κάποια κονδύλια σίγουρα είναι φθηνός λαϊκισμός.

Με λίγα λόγια αν μεν αυτή η προσπάθεια γίνεται για να μπορέσουν οι γονείς να εργαστούν, το καταλαβαίνουμε όλοι και σε αυτήν την κατεύθυνση και με ειλικρίνεια να κινηθεί η κυβέρνηση.

Μη βάζει όμως μπροστά την εκπαίδευση των παιδιών σαν προπέτασμα καπνού για λαϊκή κατανάλωση και προ πάντων  μη μας πούνε ότι στην κυβέρνηση τους έπιασε ο πόνος για το πώς τα παιδιά θα μάθουν γράμματα στον ένα μήνα που είναι να τελειώσει η σχολική χρονιά.

Εκτός από γελοίο, έτσι όπως ακούγεται, είναι και άκρως λαϊκίστικο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ