Γιατί ο διαχωρισμός σε βάρος των Χριστιανών της Θράκης; Ή μήπως δεν έχει να κάνει με την Θρησκεία;

Το βίντεο που ακούγεται μας έρχεται από τις παρυφές της πόλης της Ξάνθης όπου ακούγεται στις 10 το βράδυ η φωνή του ιμάμη ή του χότζα από κάποιο μακρινό τέμενος, από τα μεγάφωνα να καλεί τους πιστούς για να προσευχηθούν και οι Χριστιανοί της Ξάνθης νοιώθουν την στυφή πικράδα της προδοσίας για μία ακόμη φορά, από την Αθήνα(;).

Οι Χριστιανοί της Ξάνθης, σεβόμενοι τις εντολές της κυβέρνησης, πειθάρχησαν και δεν πήγαν κατά την διάρκεια του Πάσχα στις εκκλησίες.

Οι παπάδες σεβόμενοι τις εντολές της κυβέρνησης δεν έβαλαν τα μεγάφωνα για την δοξολογία και ούτε χτύπησαν τις καμπάνες. Όταν μάλιστα σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάποιοι χριστιανοί έβαλαν από τα ηχεία δυνατά την θεία λειτουργία, παρενέβη η αστυνομία και τους έκανε παρατήρηση.

Σε άλλες περιοχές της Ελλάδος οι παπάδες και οι μητροπολίτες συνελήφθησαν και σύρθηκαν στα αυτόφωρα.

Και ερχόμαστε στην πολύπαθη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη.

Όταν επιτρέπεται στην διαπασών η χρήση μεγαφωνικών συσκευών από τους ιμάμηδες και τους χοτζάδες σε αντίθεση με τους Χριστιανούς τότε τι γίνεται;

Δεν είναι Έλληνες πολίτες όλοι αυτοί που καταστρατηγούν τον νόμο;

Να υποθέσει κανείς ότι στην Θράκη η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε να «ξηλώνει» τον χριστιανισμό;

Επιστρέψαμε στην εποχή του 3ου αιώνα που οι Ρωμαίοι εδίωκαν τους χριστιανούς έως και τις αρχές του 4ου αιώνα που νομιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα των Μεδιολάνων;

Στην Θράκη πότε προστατευθεί το εν λόγω διάταγμα;

Και πάμε στο δεύτερο σκέλος του κειμένου που κάποιος εύλογα θα αναρωτηθεί γιατί σιωπούν οι καμπάνες, οι παπάδες και ακούγονται μόνο οι χοτζάδες;

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι η Αθήνα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,  χαϊδεύει το  Προξενείο στην Κομοτηνή.  Το προξενείο όμως λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας της Άγκυρας και βάζει μπροστά την Θρησκεία  τους ψευτομουφτίδες και μειονοτικούς δημάρχους της Θράκης.

Άρα, αφού λοιπόν επιτρέπει η Αθήνα στους ψευτομουφτήδες να υλοποιούν τις εντολές του προξενείου,  να υποθέσει ο μέσος Χριστιανός ότι με την ιδιότυπη και περίεργη ανοχή της Αθήνας, θα πρέπει να καταργηθεί το επίσημο θρήσκευμα της Χώρας, εκτός αν έχει αλλάξει και δεν το πήραμε χαμπάρι,  που είναι η ορθοδοξία για να υλοποιηθεί επιτέλους η πολυθρησκεία που πρεσβεύει η παγκοσμιοποίηση και η υποβόσκουσα ισλαμοποίηση, για έλεγχο των μαζών, θα είναι σε πολύ λίγα χρόνια γεγονός; Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος της ορθοδοξίας;

Γιατί, κακά τα ψέματα, στην χώρα μας, το μόνο δόγμα που μπαίνει στο περιθώριο από την μεταπολίτευση και μετά, είναι η ορθοδοξία.

Μήπως σε λίγο καιρό για να είσαι ορθόδοξος θα πληρώνεις και πρόστιμο; Ή θα σέρνεται στις φυλακές όπως έκαναν οι Ρωμαίοι, βέβαια αυτό φαντάζει ακραίο αλλά που ξέρει κανείς.

Μ άλλων προς το παρών, αυτό φαντάζει ακραίο

Τι κάνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου;

Οι μητροπολίτες Ξάνθης, Κομοτηνής και Δυδειμοτείχου έπρεπε να είχαν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Παιδείας και να απαιτήσουν αν μη τι άλλο, να ισχύσει η ισονομία και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται.

Αν είναι δυνατόν να επιβάλουν την σιωπή στους παπάδες και να ακούγονται οι φωνές των ιμάμηδων.

Να εφαρμοστή από χθες η ισονομία στην Θράκη.