“Κάτω οι «μπάρες» από τα σχολεία”

 

Και μόνο αυτό το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου στην Ξάνθη που πραγματοποίησε πορεία στην κεντρική πλατεία, ζητώντας επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας σε ένα σχολείου αμφιβόλου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αντιλαμβάνεται κάποιος που ζει στην Θράκη ποιος είναι ο λόγος που γίνονται οι κοινοποιήσεις.

Σαφώς και αιφνιδιάστηκε ακόμη μία φορά η πολιτεία και οι τοπικές αρχές της και οι υπηρεσίες ασφαλείας Ξάνθης αφού δεν πήραν χαμπάρι την πολιτική του ΥΠΕΞ της Τουρκίας και των εδώ σκληροπυρηνικών της μειονότητας οι οποίοι βγάζουν μεροκάματο από τα μαύρα χρήματα του Προξενείου σε αυτή την κινητοποίηση.

Οι κύριοι οι οποίοι παρόλο που μέχρι εχθές ουδείς γνωρίζει ποιο είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας του εν λόγω σχολείου, γιατί εκτός από τον κύριο Καρά ο οποίος πρόσφατα ήταν υποψήφιος με τον Χ. Μέτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με δήλωση του σε τοπικό μέσω ενημέρωσης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σχολείο με την μέχρι τώρα «σκοτεινή» χρηματοδότηση, άλλαξε καθεστώς χωρίς βέβαια να διευκρινίζει αν είναι δημόσιο ή μεσοβέζικα «δημόσιο», απαιτεί αυτός και οι όμοιοι του, οι οποίοι κατόπιν εντολών, αύξησαν σημαντικά της τον αριθμό των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο για να φέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος έναντι του τουρκικού ΥΠΕΞ, ζητούν να πέσουν οι «μπάρες» από τα σχολεία.

Σαφώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να πάρουν δημόσια θέση καθώς επίσης και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι κύριοι να μάθουν ότι δεν χρησιμοποιείτε η εκπαίδευση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου για διπλωματικές νίκες του Προξενείου και κατ επέκταση των σχεδίων της Άγκυρας.

Επιτέλους η Πολιτεία και όχι τα τοπικά «τσανάκια» που χάριν των ψήφων της μειονότητας γυρνάνε την πλάτη τους σε ένα πρόβλημα που ζητά την λύση του.

Το υπουργείο Παιδείας επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι όλοι είναι Έλληνες Πολίτες και σαν Έλληνες πολίτες πρέπει υποχρεωτικά να τύχουν της Ελληνικής Παιδείας.

Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικες λύσεις και εξυπηρετούν τα πολιτικά συμφέροντα των ένθεν και ένθεν του Έβρου ποταμού κομματικών συμφερόντων.

Καλείτε η Περιφερειακή Εκπαίδευση και η Περιφέρεια ΑΜΘ να ξεκαθαρίσουν το καθεστώς του συγκεκριμένου σχολείου και αν μεν είναι δημόσιο να χρηματοδοτηθεί αμέσως.

Αν είναι ιδιωτικό, αφού ελεγχθούν τα έσοδα του από την Ελληνική Πολιτεία να χτίσει μόνο του τις απαραίτητες αίθουσες.

Αυτή η εικόνα των μισθοφόρων του Προξενείου είναι απλά απαράδεκτη και ενισχύει την υπόνοια ότι η Θράκη και η Ξάνθη συνδιοικείτε με το Προξενείο.

Φτάνουν κύριοι τα παιγνίδια σας πάνω στις πλάτες των μικρών φανατισμένων μαθητών.

Ο κ. Τσέπελης τι λέει για όλα αυτά;