Είναι τραγικό ένα νησί του Βορείου Αιγαίου με τεράστια Εθνική σημασία, όπως η Σαμοθράκη, να είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα για τρίτη συνεχή φορά τον τελευταίο καιρό και να μην κάθεται κανένας στο σκαμνί.

Όταν οι αρμόδιοι Υπουργοί και Περιφερειάρχες εγκρίνουν τις συμβάσει με την ανάδοχο εταιρεία γιατί δεν  βάζουν δικλείδα ασφαλείας την ύπαρξη ενός  εφεδρικού σκάφος για να μεταφέρει ανθρώπους και εμπορεύματα από το νησί στην Αλεξανδρούπολη και τούμπαλιν όταν το πλοίο της γραμμής χαλάει; Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά η πλοιοκτήτριες εταιρείες όταν είναι καλοκαίρι βρίσκουν τον τρόπο να υπάρχει λόγο τουρισμού τακτικότατη επικοινωνία του νησιού με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά το χειμώνα – “τι έχουν τα έρμα και ψοφάν”.

Εννοείτε ότι η “κονομισιά” τον χειμώνα είναι μικρή λόγω χαμηλής κινητικότητας των πολιτών και καλείτε ο Έλληνας φορολογούμενος να στηρίξει – λόγω της άγονης γραμμής- στην ουσία την τσέπη των πλοιοκτητών – επιχειρηματιών.

Και που είναι αρμόδιοι υπουργοί να βάλλουν “τερμπιέ” στους πλοιοκτήτες; Γιατί στα δύσκολα ζητούν την στήριξη του κράτους; Δηλαδή οι ίδιοι οι πολίτες θα πληρώνουν και για τα καλά και για τα άσχημα;