Αγαπητή – ε, φίλη – ε, μικρομεσαίε επαγγελματία Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, προκοπή και οικογενειακή γαλήνη.

Πολλές φορές, οι λέξεις, μέσα στην πίεση της δουλειάς, την κούραση και τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης μας, χάνουν την σημασία τους ή αν θέλετε εκείνη την λαμπρότητα που τις αρμόζει. Όμως, αν βρούμε λίγο χρόνο όλοι και αναλογιστούμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά για την αγορά, θα καταλάβουμε όλοι ότι εκτός από την γέννηση του Θεανθρώπου, οι ευχές σηματοδοτούν την ελπίδα. Μία ελπίδα που εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι κυβερνήτες, στο δικό μας όνομα και την δική μας εντολή, έχουν καταβαραθρώσει. Με την δική μας ανοχή, έχουν ποδοπατήσει τις έννοιες ελπίδα, φιλότιμο και αγώνα. Παρόλα αυτά, οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι, δεν κατάφεραν; Δεν ήθελαν; Δεν μπόρεσαν; Να δώσουν στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις να καταλάβουν πώς άλλο είναι κάποιος να εννοεί ότι υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και άλλο να την στηρίζει πραγματικά. Σε αυτό το κομμάτι οι επαγγελματίες θα πρέπει οι ίδιοι να καταλάβουν ότι  είναι πολύ σοβαρή η επιλογή των εκπροσώπων των επαγγελματιών.

Να δεχτούμε το γεγονός ότι οι εκάστοτε κυβερνήτες δεν θέλουν για δικούς τους λόγους και συμφέροντα, να δώσουν στους μικρομεσαίους επαγγελματίες – αιμοδότες των δημόσιων ταμείων, το απαραίτητο οξυγόνο για να δουλέψουν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν. Εμείς όμως με τα εκλεγμένα μας πρόσωπα τι κάνουμε; Επιτρέπουμε για δεκαετίες σε ανθρώπους της Ξάνθης  μέσα από την ιδιότητα του συνδικαλιστή και επιμελητηριακού εκπροσώπου, να αναρριχηθούν στην εξουσία ή στις παρυφές της.

Είναι λογικό κάποιος να έχει φιλοδοξίες και κανένας δεν έχει αντίρρηση όμως, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έστειλαν αυτούς τους ανθρώπους  να τους εκπροσωπήσουν και να λύσουν τα προβλήματα των επαγγελματιών και όχι τα δικά τους υπαρξιακά και φιλόδοξα σχέδια.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε θεσμικούς εκπροσώπους των επαγγελματιών,  οι οποίοι αντί να προσπαθούν να στηρίξουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που στενάζουν, έχουν «γαντζωθεί» στην κυριολεξία πάνω σε υποψήφιους πολιτικούς  οι οποίοι αποζητούν την εξουσία και πολύ καλά κάνουν, εγκαταλείποντας στην κυριολεξία τον θεσμικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από την εκπροσώπηση των επαγγελματιών και ποιο συγκεκριμένα, επιμελητηριακοί ακολουθούν κατά πόδας υποψήφιο Περιφερειάρχη αφήνοντας τα προβλήματα των μικρομεσαίων ,τους οποίους θεωρητικά εκπροσωπούν, να γιγαντώνονται.

Είναι καλό κάποιοι να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα του μικρομεσαίου.