Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάσαμε μία ανάρτηση σε φιλικό σάιτ και με έκπληξη είδαμε ότι στην Ξάνθη δεν θα λειτουργεί Κέντρο Ενημέρωσης Δανειοληπτών και όπως είναι λογικό ψάξαμε να βρούμε την αιτία. Γιατί δηλαδή μόνο οι  δήμοι  Αθηναίων, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Περιστερίου, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Αχαρνών, Φυλής, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κορεδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βέροιας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννιτών, Λάρισας, Βόλου, Χαλκιδέων, Πατρέων, Αγρινίου, Κορινθίων, Καλαμάτας, Ρόδου, Ηρακλείου και Χανίων έχουν δανειολήπτες;.

Δεν μάθαμε ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής αυτής της δομής που έχει και τις ευλογίες του Υπουργείου των Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Μ άλλων η Ξανθιώτες πρέπει να είναι από τους πολίτες  που δεν έχουν πάρει δάνεια και άρα δεν χρειάζονται συμβουλές πώς να τα τακτοποιήσουν. Διαφορετικά η σκέψη πάει στην ανικανότητα και το ενδιαφέρων των πολιτικών της Ξάνθης, να δώσουν μία χρήσιμη δομή στους Ξανθιώτες. Άρα ας μην παραπονιόμαστε μετά γιατί σαν νομός είμαστε πίσω σε όλα. Ακόμη και στο να ενημερωθούμε πώς θα τακτοποιήσουμε α δάνεια μας.

Εκτός αν οι Ξανθιώτες είναι νοικοκύρηδες, πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες και δεν χρειαζόμαστε συμβουλευτικό όργανο και γιατί όχι βοηθητικό.

Μάλλον βρεμένη σανίδα μας χρειάζεται γιατί  σαν Ξανθιώτες πετάμε την ψήφο μας στα αζήτητα.