Την Παρασκευή το μεσημέρι,  συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών,  σε συνεργασία με ιδιώτη «τζαμά»,  αντικαθιστούσαν τα σπασμένα τζάμια από  το περίεργο καλλιτέχνημα στην νοτιοδυτική είσοδο της πόλης, πληροφορηθήκαμε ότι ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης ήταν  στο νοσοκομείο της Ξάνθης για σοβαρή εγχείρηση.

Να του ευχηθούμε περαστικά και ναι, γιατί όχι, να του πούμε ένα μπράβο γιατί  παρ όλο που μπήκε στο χειρουργείο, έκανε την παρέμβαση του στο καλλιτέχνημα στην είσοδο της πόλης.

Βέβαια, ο περιβάλλον χώρος του καλλιτεχνήματος,  θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και εγκατάλειψη.

Θα μπορούσε ο δήμος να βάλλει λίγο γκαζόν και να το σουλουπώσει λίγο γιατί πραγματικά το «αυγό» που μοιάζει με χειροβομβίδα, σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο του,  θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Άρα, αν ο δήμος, θέλει να ταιριάζει η συνολική εικόνα με αυτό που εκφράζει το αυγό ή η χειροβομβίδα, δηλαδή βομβαρδισμένο τοπίο, τότε καλώς είναι έτσι όπως είναι και σαφώς δεν συμφωνούμε με αυτό που μας είπε ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ότι δηλαδή, δεν γίνεται καμιά παρέμβαση γιατί είναι στα σχέδια να γίνει κυκλικός κόμβος.

Δεν συμφωνούμε με τον δήμαρχο γιατί… «νιός ήμουν και γέρασα» από τότε που ακούω για παρέμβαση στην νοτιοδυτική είσοδο της πόλης. Λίγο γκαζόν και συμμάζεμα τις κοτρώνες που είναι δεξιά και αριστερά, δεν είναι κόστος ούτε σε χρήμα, ούτε σε χρόνο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν ανάγκες μεγαλύτερες από αυτήν την μικρή παρέμβαση, όμως, εκεί είναι η βιτρίνα της πόλης.