Παρά Πολιτικά και .. λίγο τσουχτερά

Μάθαμε και ποιοι θα μας τραγουδήσουν στις γιορτές παλιάς πόλης.  Δεν μάθαμε όμως ποιος θα είναι γενικός κουμανταδόρος κατά την διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων γιατί ως γνωστόν ο Πασχάλης Λύρατζης θα παραδώσει την σκυτάλη που κατέχει στην προεδρία του κέντρου πολιτισμού εκτός αν ο Μ. Τσέπελης για το καλό της πόλης και φυσικά της κυβερνησιμότητας του δήμου, του επιτρέψει να συνεχίσει μετά και το οκ της παράταξης του.

Γιατί μαθαίνουμε υπάρχουν αντιρρήσεις από την παράταξη Τσέπελη για την πιθανή συνεργασία του και την παραμονή του Πασχάλη Λύρατζη στο κέντρο πολιτισμού.

 

Είναι γεγονός. Αν γράψεις καμιά αλήθεια παραπάνω για τους ντόπιους πολιτικούς που δεν τους αρέσει, το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό τους είναι να σε … δείρουν. Για τέτοιο πολιτικό πολιτισμό μιλάμε. Πρέπει όμως  να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνον οι επαγγελματίες του είδους που θέλουν να σε δείρουν αλλά και … επιστήμονες.

 

Μαρίνα Παυλίδου. Η μεγάλη κερδισμένη των εκλογών. Μία υπερπροσπάθεια που της προσέθεσε μία προίκα αρκετών χιλιάδων σταυρών η οποία θα της δώσει την δυνατότητα στις άλλες εκλογές να πάει ένα βήμα παραπέρα. Είναι γεγονός ότι η Μαρίνα Παυλίδου σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου βγήκε μπροστά με το δικό της όνομα και όχι το όνομα του αείμνηστου πατέρα της. Αυτή η προεκλογική διαδικασία εκτός από τους χιλιάδες σταυρούς της προίκας της την «φόρτωσε» με γνώσεις των προβλημάτων του νομού όπου στο πολιτικό μέλλων που η ίδια και ο προσωπικός της αγώνας άνοιξε, σίγουρα θα είναι προς όφελος της κοινωνίας. Εύγε Μαρίνα για τον τίμιο αγώνα σου.

Σπύρος Τσιλιγγίρης. Σαφώς και το εκλογικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε σαφώς και η υπερπροσπάθεια του κατά την προεκλογική περίοδο απέδωσε καρπούς. Τα πρώτα δείγματα της παρουσίας του ως εκπροσώπου του νομού καταγράφονται ως θετικά. Μεταφέροντας τις συζητήσεις των Ξανθιωτών τον θέλουν ποιο ταχτικά στους δρόμους της Ξάνθης. Όλοι αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του είναι πολλές όμως οι Ξανθιώτες θέλουν τον βουλευτή τους κοντά τους. Άλλωστε τα προβλήματα της Ξάνθης δεν σταματούν να υπάρχουν με την εκλογή του βουλευτή.

 

Δυστυχώς για τον τόπο ματωμένες πληγές αφήνει το πέρασμα του χρόνου πάνω από τις πλάτες μας. Άλλη μία νέα γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή της. Οι λόγοι που οδηγούν στην αυτοκτονία νέους ανθρώπους πολλοί. Είναι, νομίζουμε, καιρός να σταματήσει όλο αυτό που βιώνει η Ελλάδα. Είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση των πολιτών που ακόμα και την ώρα της κάλπης συνεχίζουν να ψηφίζουν μόνο για τον εαυτό τους. Λησμονούν ότι μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον εχθρό που δεν είναι άλλος από την φθορά της ψυχής στην σκληρή καθημερινότητα.

 

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην Αστυνομία της Θράκης που κατάφερε και έβγαλε από την κοινωνία τομάρια που πλουτίζουν πουλώντας ναρκωτικά και ποντάρουν στον θάνατο της. Και πάλι μπράβο.

 

Επίσης πρέπει να συγχαρούμε και τον νέο διοικητή της Π.Υ. που με το δικό του ενδιαφέρων σε μία περιοχή που λένε το νερό νεράκι, φροντίζει τοποθετώντας την δεξαμενή, με την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, για να έχουν νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Ας μη ρίξω το καρφάκι μου γιατί θα παρεξηγηθούμε. Οι προηγούμενοι διοικητές δεν έβλεπαν τις ανάγκες; Οι προηγούμενοι δήμαρχοι Ξάνθης και ο δήμαρχος Μύκης δεν έβλεπαν για να σπρώξουν την διοίκηση της πυροσβεστικής  και να βάλλουν όχι μόνο μία δεξαμενή αλλά πολλές. Για πανηγύρια οι πολιτικοί άρχοντες είναι πρώτοι για να διασφαλίσουν τις ζωές και τις περιουσίες των δημοτών τους … τελευταίοι. Ο δε δήμαρχος Μύκης δεν τον ενδιαφέρει αν καεί ο δήμος του με όλους τους δημότες του μαζί. Αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα σχέδια των εξ Ανατολάς εντολοδόχων του.

 

Να συγχαρούμε επίσης την Μητρόπολη της Ξάνθης που έστειλε 420 παιδιά στην Δρυμιά να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα. Μία Μητρόπολη που το έργο της στην κοινωνία είναι πολλαπλάσιο των πολιτικών «σωτήρων» του τόπου.

 

Με Πίτσα Παπαδοπούλου και Σαββιδάκη η έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης. Για να δούμε φέτος θα έχουμε κόσμο τουλάχιστον από τους διπλανούς νομούς; Έκανε άραγε ο δήμαρχος κάλεσμα στους γείτονες να μας επισκεφτούν;

Τώρα βέβαια δικαίως θα πει κάποιος. Ποιος δήμαρχος; Ο παλιός που δεν βλέπει την ώρα να φύγει; Ή μήπως κάνουμε λάθος γιατί μαθαίνουμε ότι θα καθίσει στην καρέκλα μέχρι … παρά 5, Ή ο καινούριος, που θέλει να καθίσει ποιο μπροστά έτσι για το «γαμότο» στην πολυθρόνα του δημάρχου;

Εν πάση περιπτώσει όποιος και αν είναι στο τιμόνι του δήμου ας κοιτάξει να κάνει τα δέοντα γιατί, νομίζω, ότι προηγείται η Ξάνθη πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες καθενός. Το θέμα είναι ΠΡΟΗΓΕΙΤΕ;

 

Στην ομάδα της Ξάνθης ο 26χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μπράγκα.

 

Να είναι καλά ο Φ. Τσαλίδης, αυτός ο κύριος, που από βουλευτής της ΝΔ έγινε το μεγάλο αφεντικό στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έκοψε την Θράκη από το δρομολόγιο του τραίνου.

Καλά λένε ότι το ψάρι σε ότι αφορά την Ξάνθη και γενικότερα την Θράκη, «βρωμάει» από το κεφάλι. Γιατί άραγε ο Φ. Τσαλίδης έκοψε την Θράκη από τα δρομολόγια; Τι τούφταιξε η Θράκη και ιδιαίτερα η Ξάνθη  που τον πρόβαλε και από καθηγητή πανεπιστημίου τον έκανε μέχρι και μεγάλο αφεντικό της Ιταλικής εταιρείας που αγόρασε κοψοχρονιά τα τραίνα;

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα ο πατριωτισμός πέρασε ξώφαλτσα από τον Θρακιώτη καθηγητή. Του χαρίζουμε τον στοίχο του Κ. Παλάμά.

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.

Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Και ο μισθός όμως, καλός είναι.