Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας και Ζωής να κλείσει γνωστό κατάστημα pub  στην παλιά πόλη της Ξάνθης, γιατί είχε σύμφωνα με το τμήμα  νεοτέρων μνημείων (άλλη πληγή της Ξάνθης αυτή), κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες όπως αποφάνθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, παρ όλο που ο επαγγελματίας επέμενε ότι έχει κάνει τις παρεμβάσεις που έπρεπε και το κατάστημα επανήλθε στην πρότερη μορφή του, οι υπηρεσιακοί παράγοντες εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου εισηγήθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής «Χρονιάρες Μέρες» το κλείσιμο του μαγαζιού. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους. Όμως κανένας δεν πρέπει να λησμονά σε τούτον τον τόπο ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν πολιτικούς προϊσταμένους και αυτοί αποφασίζουν.

Τα ερωτήματα που βγήκαν από την συνεδρίαση της Ποιότητας και Ζωής είναι πολλά.

Εφ όσον ο Ξανθιώτης επαγγελματίας επέμενε να υποστηρίζει ότι έκανε αυτά που του ζητούσε η Νεωτέρων Μνημείων, γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εισηγήθηκαν το κλείσιμο του μαγαζιού, «Χρονιάρες μέρες», να δουν αν έλεγε αλήθεια;

Μην ξεχνάμε ότι η ιστορία όπως μάθαμε τραβάει κοντά δυόμιση χρόνια. Δεν μπορούσε ο δήμος έστω ίσως και παράτυπα να προκαλέσει τον επανέλεγχο από την υπηρεσία των νεοτέρων μνημείων και να βεβαιώσει ότι όλα έχουν καλώς;

Τώρα βέβαια,  κάποιες υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, θα συνεργαστούν με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων; Τέλος πάντων, η αναφορά έγινε για το πώς ονειρεύονται οι Ξανθιώτες και πώς θέλουν την εξυπηρέτηση τους από την εκάστοτε δημοτική αρχή έστω και αν καταγράφεται στην σφαίρα της φαντασίας.

Γιατί έφεραν το θέμα προς συζήτηση «Χρονιάρες Μέρες»;

Ο πρόεδρος της επιτροπής πριν μπει να συνεδριάσει δεν είδε τα θέματα και πριν εκφωνηθούν  να το αποσύρει;

Η πλειοψηφεί της Ποιότητας Ζωής γιατί δεν δέχτηκε την εισήγηση της μειοψηφίας να αποσυρθεί το θέμα;

Έτσι κι αλλιώς φάνηκε από την εισήγηση ότι πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό είναι ταμπουρωμένοι πίσω από το γράμμα του νόμου και ήταν αποφασισμένοι να κλείσει το μαγαζί.

Αν το έκανε 15 μέρες αργότερα τι θα γινόταν;

Η ουσία του πράγματος είναι ότι η πολιτική ηγεσία του δήμου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες της πόλης μας.

Η πολιτική ηγεσία του δήμου της Ξάνθης δεν συνεννοείται και δεν συντονίζει τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν συνεργάζεται καν.

Η πολιτική ηγεσία του δήμου δεν ακούει αυτά που της «σέρνουν» οι Ξανθιώτες καθημερινά.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του Δήμου Ξάνθης, άβουλη, άπραγη, μη σκεπτόμενη με τον κοινό νου, προσπαθεί απλά να μην «αγκιστρωθεί» στα γρανάζια των δικαστικών αρχών για παράβαση καθήκοντος και προτιμά να λειτουργεί με αναλγησία παρά να έρθει αντιμέτωπη με την ηθική της υποχρέωση απέναντι στους Ξανθιώτες που δεν είναι άλλη από το να διοικήσουν με βάση τους γραφτούς αλλά και άγραφτους νόμους.