ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ;

Ανοχύρωτη πόλη η Ξάνθη αν πάρει φωτιά το περιαστικό δάσος. Ποιος θα προστατεύσει την Ξάνθη; Ο δήμαρχος;

Και να λοιπόν που πιάσαμε καλοκαίρι και η δημοτική αρχή, δεν έκανε απολύτως τίποτε κατά την διάρκεια του χειμώνα για την προστασία της πόλης, από τυχόν πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος.

Από πέρυσι τον Οκτώβριο γράφουμε, όταν έκανε εκείνες τις συναντήσεις «μαϊμού» με τους φορείς της Ξάνθης, για την δήθεν προστασία της πόλης από τυχών πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος.

Αν «ου μη γένοιτο» έρθει εκείνη η κακιά ώρα, τότε αλλοίμονο στις ψυχές και τις περιουσίες των Ξανθιωτών, ειδικά αυτών που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος ή θα έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο θερινό θέατρο να παρακολουθούν κάποια παράσταση.

Θα καούν σαν τα ποντίκια.

Μάλιστα, τότε, φιλοξενήσαμε και τον τότε διοικητή τις Π.Υ. που ανέφερε ότι δυστυχώς μεταξύ τις πόλης και του περιαστικου δάσους δεν υπάρχει καμία αντιπυρική ζώνη για να μπορέσουν να δράσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης μεταξύ του αστικού ιστού, στην Χρύσα, στα βορεινά της πόλης και στο Σαμακώβ, δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν,  είναι λιγοστά και σε δυσπρόσιτα σημεία,  πυροσβεστικοί κρουνοί, για να μπορέσουν να εφοδιαστούν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα αν παραστεί ανάγκη.

Το κόστος για να ανοιχθεί μία περιμετρική αντιπυρική ζώνη είναι όσο μία απευθείας ανάθεση σε κολλητούς δημοσιογράφους για να εκπαιδεύσουν τους Δροσερίτες στα του κορωνοιού.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος, προτίμησε να πληρώσει συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, να δώσει απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς επαγγελματίες κατά προτίμηση να διαθέτουν απ’  ότι μαθαίνουμε και offshore εταιρείες, για να γίνεται «παστρικά» η «δουλειά», παρά να οχυρώσει την πόλη και τους Ξανθιώτες από μία πιθανή πυρκαγιά στο περιαστικο δάσος.

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΟΧΥΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

Άραγε αν καεί η πόλη, ο Μ. Τσέπελης θα πάρει μόνο την “πολιτική” ευθύνη όπως συνηθίζει η πολιτική ελίτ τα τελευταία χρόνια;

Και η δικαιοσύνη πότε θα επέμβει; Όταν καεί η πόλη;