Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης θέλει να απαντηθούν τα ερώτημα αν πρώτον γνωρίζει ότι εδώ και τρία χρόνια οι αγρότες που τα ζώα τους στην ΑΜΘ θανατώθηκαν λόγω των ζωωνόσων και αν προτίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ επί τέλους να πληρώσει.

Ο βουλευτής μιλάει για την εξαθλίωση τών αγροτών και την παντελή απουσία της κυβέρνησης.

Κατάθεση ερώτησης για απλήρωτους κτηνοτρόφους επί 3 συνεχόμενα έτη, τα ζώα των οποίων θανατώθηκαν λόγω επιζωοτίας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κοζάνης Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κασαπίδης, Δράμας, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και Καβάλας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το γεγονός ότι παραμένουν επί τρία συνεχόμενα χρόνια απλήρωτοι κτηνοτρόφοι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, τα ζώα των οποίων θανατώθηκαν, λόγω επιζωοτίας.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους το 2014 λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων, εξαιτίας της νόσου που εισήλθε από την γειτονική  Τουρκία, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προέβησαν στη θανάτωση πολλών κοπαδιών με αιγοπρόβατα, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη της ασθένειας κατόπιν ελέγχων.

Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν αν ο Υπουργός γνωρίζει το πρόβλημα κι αν  ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αναγνωρίσει αυτή την κατάσταση ως ανωτέρα βία, ώστε να προγραμματιστούν οι πληρωμές των εξαθλιωμένων, οικονομικά, κτηνοτρόφων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.