Συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης την Δευτέρα το απόγευμα με πρώτο τον Μ. Φανουράκη ο οποίος αναφέρθηκε στην μη υλοποίηση μελετών από τις Τεχνικές υπηρεσίες μετά από την ενημέρωση που έλαβε το Σώμα από την κ. Μανά και όπου σημειώθηκε έλλειψη προσωπικού.

Ο Μ. Φανουράκης ρώτησε για την μειωμένη απορρόφηση της πίστωσης και για τους λόγους της απουσίας του προσωπικού σημειώνοντας ότι έγινε απορρόφηση από τα 6,5 εκ. ευρώ μόλις 1,7.

Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι έφυγε προσωπικό στην σύνταξη και μετακινήθηκε επίσης προσωπικό στο τμήμα Περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι είναι στο στάδιο της πρόσληψης μηχανικοί. Δικαιολογώντας την μικρή αποροφητικότητα πιστώσεων  έναντι προηγουμένων ετών, ανέφερε ότι υπήρχε το ΕΣΠΑ και πληρώθηκαν έργα προηγουμένων ετών. Αναμένετε να γίνει απορρόφηση μόλις ξεκινήσει το ΕΣΠΑ.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δ. Μπένης ρώτησε για τον προυπολογισμό ύψους 350.000 ευρώ για το κολυμβητήριο, 150.000 ευρώ για το Δασικό Χωριό, την ανατολική είσοδο της πόλης, σημειώνοντας ότι είχε γίνει πρόβλεψη μελέτης αλλά ακόμη δεν είδαν την μελέτη. Επίσης έκανε αναφορά στον προυπολογισμό για την εξωτερική ύδρευση της Σταυρούπολης, ύψους 150.000 ευρώ και απορρόφηση του ποσού των 600.000 ευρώ για το κυνοκομείο μέσα στο 2017.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στους λόγους που καθυστέρησε η λειτουργία του κολυμβητηρίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ο οποίος έκανε αναφορά για το κολυμβητήριο, το άλσος του Ευμοίρου, αφήνοντας σαφέστατα αιχμές για την εγκατάλειψη του και προυπολογισμό κονδυλίου για την επανακατασκευή του.

ΒΙΝΤΕΟ

Στην συνέχεια ο δήμαρχος κάλεσε τους συμβούλους να ψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα αλλά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν αρνητικά και το θέμα πέρασε κατα πλειοψηφία.

img_20161024_184016

img_20161024_184243