Συναισθήματα λύπης και ντροπής όταν οι δημοτικοί άρχοντες απλά μοιράζουν την φτώχια στους συνδημότες τους.

 

Είδαμε με λύπη τον δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου να φωτογραφίζεται με παρρησία δίπλα στους συνδημότες του που πήγαν να πάρουν την βοήθεια της φτώχιας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης, νομίζοντας προφανώς πώς αυτός και οι άλλοι δήμαρχοι της επικράτειας, ότι κάνουν κάτι σημαντικό, δίνοντας ελεημοσύνη στους φτωχοποιημένους δημότες τους.

Αλήθεια ο κ. Μίχογλου και κάθε δήμαρχος που αναλαμβάνει αυτήν την αποστολή, να μοιράσει δηλαδή κάποιες μερίδες φαγητού στους φτωχούς συνδημότες του, σκέφτηκε άραγε, ότι την επομένη οι άνεργοι σε έναν από τους φτωχότερους δήμους της Ελλάδος, αν θα έχουν να βάλλουν ένα πιάτο φαγητό  στο τραπέζι τους;

Αντί λοιπόν, οι δήμαρχοι της Χώρας να περηφανεύονται που δίνουν ένα κομμάτι ψωμί στους συνδημότες τους που το παίρνουν από τους δανειστές οι οποίοι δανειστές,   έφεραν σε αυτήν την ένδυα τους Έλληνες πολίτες,  να κοιτάξουν να δημιουργήσουν εκείνες τις πολιτικές που θα δώσουν μεροκάματο κυρίως στους περιφερειακούς δήμους όπου οι περισσότεροι περιμένουν την σοδιά από τα χωράφια τους, μια φορά το χρόνο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να υποβαθμίζουν  την ποιότητα της ζωής τους, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στύψτε τα κεφάλια σας, πιέστε να έρθουν έργα στον τόπο σας για να βρουν μεροκάματο οι συνδημότες σας, αξιοποιήστε στο έπακρο την δημοτική περιουσία, πάρτε αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο που θα δημιουργούν προϋποθέσεις για επενδύσεις.

Πιέστε τις υπηρεσίες σας να δρομολογούν ποιο γρήγορα τις πολιτικές αποφάσεις και να τις υλοποιούν και μετά φωτογραφηθείτε ικανοποιημένοι όχι δίπλα από φτωχούς συνδημότες σας, αλλά δίπλα σε συνδημότες που τους δώσατε την ευκαιρία να αναπτυχθούν.