Μητροπολίτης Ξάνθης: «Όταν κλείνει ένα σχολείο στην θέση του γεννιέται μία φυλακή». Πόσο δίκιο είχε;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Τελικά αυτό που γίνεται στην Ξάνθη δεν πρέπει να γίνεται σε άλλο νομό.

Ο νομός Ξάνθης διαθέτει μία αστυνομική σχολή που μόνο σχολή δεν είναι και θα θυμηθώ τα λόγια του Σεβασμιότατου Μητροπολλίτη Ξάνθης που  είπε όταν έκλεισε πριν από μερικά χρόνια: «Όπου κλείνει ένα σχολείο γεννιέται μία φυλακή». Πόσο δίκιο είχε και πόσο προφητικό ήταν αυτό που ακούστηκε από τα χείλη της ιεροσύνης του.

Untitled VVVVΉξερε κάτι; Δεν εμπιστευόταν τους πολιτικούς ταγούς της Ξάνθης;

Εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο γιατί από τότε που ο κ. Γιαννακίδης έκανε μία φιέστα για το κλείσιμο της αστυνομικής Σχολής και της μετατροπής της σε φυλακή, πέρασαν χρόνια και το καθεστώς στην σχολή παραμένει το ίδιο δηλαδή φιλοξενεί λαθρομετανάστες.

Τι και αν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες είπαν ότι θα την ξαναμετατρέψουν σε σχολείο.

Όχι μόνο σχολείο δεν έγινε αλλά οι Ξανθιώτες έφαγαν το «δούλεμα» της χρονιάς τους.

Τώρα που υπάρχει μία μικρή ελπίδα να ξαναγίνει σχολείο και να έρθουν οι σπουδαστές Πυροσβέστες στην πόλη μας δεν κουνιέται φύλλο.

Οι βουλευτές μας, αμφιβάλλω αν πήρανε χαμπάρι ότι το Πυροσβεστικό Σώμα ψάχνει για στέγη, ο Περιφερειάρχης μας ασχολείται με τον τουρισμό και καλά κάνει, ο Δήμαρχός μας βγάζει Δελτία Τύπου ακόμη και για της λάμπες που αλλάζει στους δρόμους την ώρα που κάποιοι άλλοι Περιφερειάρχες, βουλευτές και δήμαρχοι, πιέζουν τους Υπουργούς της Κυβέρνησης να πάνε την Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαίδα.

Μήπως να βάλουμε πάλι μπροστά τον Μητροπολίτη να κάνει κανένα ευχέλαιο για την ανικανότητα ορισμένων στην Ξάνθη που δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά;