Ανυπεράσπιστοι οι Ξανθιώτες μέσα στα σπίτια τους

Η ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Η μόνη λύση. Ενίσχυση του προσωπικού και όλοι οι αστυνομικοί της Ξάνθης στο δρόμο και την δουλειά στο γραφείο να την κάνουν υπάλληλοι και όχι αστυνομικοί.

Χρειάστηκαν συμμορία 6 ατόμων για να μπούνε στο σπίτι της ανυπεράσπιστης Ξανθιώτισας  και να τη ληστέψουν. Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο.

Το έχουμε ξαναγράψει και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Η πολιτεία  αφήνει ανυπεράσπιστους τους Ξανθιώτες και στο έλεος των κακοποιών και των ληστών στην κυριολεξία, αφού οι αστυνομικοί στους δρόμους της Ξάνθης είναι ελάχιστοι και οι μισοί και παραπάνω κάνουν υποχρεωτικά δουλειά γραφείου.

Εν τω μεταξύ, η πολιτεία, αφήνει τους ελάχιστους «μάχιμους» αστυνομικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία των Ξανθιωτών και ιδιαίτερα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

Φαντασθείτε τους ανήμπορους και υπερήλικες συμπολίτες μας που μένουν στην περιφέρεια της πόλης όταν έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια περιστατικά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η τοπική πολιτική ηγεσία καθώς και οι εν ενεργεία βουλευτές δεν πίεσαν την κυβέρνηση περισσότερο και σιγά σιγά φτάσαμε σε συμβάν όπως αναφέρει ποιο κάτω η αστυνομία.

Την 29-4-2023 το βράδυ, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμα άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, διέρρηξαν οικία ημεδαπής παθούσας στην Ξάνθη και με την απειλή μαχαιριών που έφεραν οι δύο εξ΄ αυτών, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και έναν φορτιστή τηλεφώνου, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους δύο δράστες και να τους συλλάβουν. 

Από το παραπάνω συμβάν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι ανέρθει κάποιος στην θέση της παθούσας, είναι μόνος.

Άραγε με ποιο σκεπτικό θα πάει η εν λόγω παθούσα στην κάλπη;

Με ποιο κριτήριο θα ασκήσει το δημοκρατικό  δικαίωμα του εκλέγειν;

Ποιόν ακριβώς υποψήφιο να επιλέξει όταν τα τελευταία δέκα χρόνια καθημερινά το έγκλημα χτυπάει την μία πόρτα πίσω από την άλλη;

Πόσο αφελή θεωρεί τους πολίτες το πολιτικό σύστημα όταν δεν δημιουργεί προϋποθέσεις  για να αισθάνεται και να είναι ασφαλής ο πολίτης;