Ο Δήμος Ξάνθης θα βοηθήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

 

Μία μικρή ομάδα συμπολιτών μας, συνοδευόμενη από λίγους μετανάστες οι οποίοι μένουν, η αλήθεια να λέγετε σε άθλιες συνθήκες στο Χαλκερό, μέλη της οργάνωσης ΚΕΕΡΦΑ, η οποία όπως δήλωσε, παρουσιαζόμενη χθες στο δημοτικό συμβούλιο, κρατώντας πανό, ότι ζητά την στήριξης αυτών των δύστυχων ανθρώπων,  από το δημοτικό συμβούλιο στην λογική των ανοιχτών συνόρων.

Αφού μίλησαν τα μέλη, ζήτησαν την μετεγκατάσταση αριθμού αυτών ακόμη και στην Ξάνθη σε σπίτια τα οποία είναι κλειστά.

Λιανίδης 9

Μάλιστα ο κ. Μηλιατζήμ, δεν κατάφερε να κρύψει πίσω από τα λόγια ανθρωπιάς και στήριξης, συνθήματα, μάλλον ύποπτα και που δεν έχουν σχέση με το μεταναστευτικό και την απλή συμπάθεια στους πρόσφυγες, σημειώνοντας πώς οι πόλεις της Χώρας μας πρέπει να είναι ανοιχτές στον οποιοδήποτε θέλει να έρθει στην Ελλάδα και έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα την ειρηνική συμβίωση των μουσουλμάνων με τους Χριστιανούς στην Θράκη, αφήνοντας να αιωρηθεί το ερώτημα, γιατί όχι και οι μουσουλμάνοι της Συρίας.

Μάλιστα, είναι άγνωστο αν ειπώθηκε στην ρύμη του λόγου του ότι, αφού η Θράκη φιλοξένησε τους Ρωσοπόντιους και τους άλλους  πρόσφυγες  στο πέρασμα των χρόνων, γιατί όχι και τους μουσουλμάνους πρόσφυγες της Συρίας. Να τονισθεί ότι  η φράση μουσουλμάνοι πρόσφυγες της Συρίας  επαναλήφτηκε πολλές φορές από τον εν λόγο κύριο.

Τον ανακάλεσε στην τάξη  ο Αντιδήμαρχος Ηλιάδης Θώμας, διορθώνοντας τον, ότι δεν υπάρχουν Ρωσοπόνριοι αλλά Ελληνοπόντιοι.

Ο εν λόγο κύριος διόρθωσε την φράση του και συνέχισε να μιλά για την φιλοξενία στην Ξάνθη των «αδελφών μουσουλμάνων Συρίων».

Σημείωση. Δεν είδαμε τα συμπονετικά μέλη του ΚΕΕΡΦΑ να νοιάζονται αν Ξανθιωτάκια δεν έχουν στα σπίτια τους να φάνε, αν κάθε μέρα Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν, αν χάνονται περιουσίες και όνειρα των Ελλήνων πολιτών και ότι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες νοιώθουν μετανάστες στην ίδια τους την Χώρα. Επιλεκτική ευαισθησία;

Ψιλά γράμματα θα πείτε.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο χειρισμός του όλου θέματος από την πλευρά του Δημάρχου θεωρείτε σωστός.

Εξήγησε ποιες δυνατότητες έχει ο δήμος και ποιες όχι.

Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με τα λεγόμενα του δημάρχου, δεσμευόμενοι ο καθένας να βοηθήσει με τον τρόπο του.

Την ευθύνη για τον χειρισμό των δύστυχων ανθρώπων, ο Χ. Δημαρχόπουλος την έριξε στην κυβέρνηση και ορθώς έπραξε, αφού όλα τα λάθη και όλη η πρότερη συμπεριφορά της για την λογική των ανοιχτών συνόρων, είναι η αιτία που  εγκλώβισε στην Χώρας μας αυτήν την στιγμή, χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την δήμαρχο της Καβάλας για να βρεθεί λύση ακόμη και στα πλαίσια της ΠΕΔ.