Υλικά συνταγής
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
6 Λιαστές Ντομάτες [άν δεν έχετε βάζετε φρέσκιες]
4 μπαστουνάκια Γραβιέρα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
Αλάτι – Πιπέρι
1/2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
2 φέτες Μπέικον κομμένες σε λωρίδες
τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι, αλειμμένο με πινέλο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και το κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος, χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπέϊκον και από 2 μπαστουνάκια γραβιέρας. [Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες προκειμένου να μην ανοίξουν τα φιλέτα].
Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές τα σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.
Σε μικρό λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα, και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι [και λίγο νερό αν χρειαστεί] και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου. * Τα πρώτα 20-25 λεπτά σκεπάστε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο να ψηθεί μέσα χωρίς να «αρπάξει» και ένα τέταρτο πριν βγάλετε το φαγητό ανοίξτε το για να πάρει ωραίο χρώμα.

* Μπορείτε στο φούρνο να προσθέσετε και σάλτσα ντομάτας με λίγο λάδι. Θα γίνει και πάλι υπέροχο. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

xasapis-11