Ένας δεξιοτέχνης με σπάνια καλλιτεχνική ποιότητα και απαράμιλλη μουσικότητα που κρατά με την ίδια άνεση το δοξάρι του βιολιού, αλλά και την μπαγκέτα του μαέστρου συναντά μια από τις διεθνώς αναγνωρισμένες ευρωπαϊκές ορχήστρες του 21ου αιώνα  σε μία και μοναδική συναυλία στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Καβάκο που θα εμφανιστεί στο Μέγαρο  στις 12 Μαΐου (20.30), με τη διπλή ιδιότητα του σολίστα και του μαέστρου, όπου θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό «Τρίτο κοντσέρτο για βιολί» του Μότσαρτ και θα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο έργο «Berceuse  elegiaque» του Μπουζόνι και τις «Εικόνες από μια έκθεση» του Μουσόργκσκι ( ενορχήστρωση Ραβέλ).

Η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου με τη Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, αρχίζει με το τριμερές Κοντσέρτο για βιολί αρ. 3 σε σολ μείζονα K. 216 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791). Είναι το τρίτο από τα πέντε κοντσέρτα για βιολί που έγραψε ο μεγάλος Αυστριακός, ο οποίος ήταν δεξιοτέχνης βιολονίστας από την παιδική του ηλικία και είχε πλήρη γνώση των τεχνικών του συγκεκριμένου οργάνου. Το συνέθεσε στο Ζάλτσμπουργκ το 1775.