Μετά από συστηματική προσπάθεια και εντατική εργασία του Δημάρχου Σαμοθράκης, κ. Βίτσα, έγινε πράξη το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Σαμοθράκης.

Πιο συγκεκριμενα, δρομολογείται η επέκταση του Λιμανιού της Σαμοθράκης, έργου προοπτικής για την πρόοδο του νησιού και την μελλοντική ανάπτυξη του, σύμφωνα με την προκύρηξη της μελέτης Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) του λιμένα Καμαριώτισσας η οποία δημοσιεύτηκε στις 28/1/2016 από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων – Γεν. Γραμματεία Υποδομών – Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών.

Η μελέτη Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα θα γίνει στα όρια της χερσαίας ζώνης που θα προκύψουν από τον προσδιορισμό των αναγκαίων λιμενικών χρήσεων σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες και προβλεπόμενες κατασκευές και εγκαταστάσεις.

Θα μελετηθεί η μορφή ανάπτυξης των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα, η οργάνωση των λειτουργιών (Λιμενικών, Συγκοινωνιακών, Μεταφορών κ.ά.) όλης της λιμενικής ζώνης και η ομαλή ένταξή της στην πόλη της Καμαριώτισσας με την διαμόρφωση ολοκληρωμένης σύνδεσης με το βασικό οδικό δίκτυο.