Τις τελευταίες ώρες που ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε την διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΊΩΝ 2015» γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά και ίσως όχι άδικα, για τον Πρωθυπουργό της Χώρας.
Έξω απ όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν για το αριστερό προφίλ του και την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του συν-κυβερνήτη του Υπουργό Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένο και τα περί αναθέρμανσης των σχέσεων τους ενόψει των επερχόμενων «σκληρών», για τους πολίτες, νομοσχεδίων, όπου σαφώς και θα δοκιμαστεί η σχέση των δύο κομμάτων και όλα αυτά, τι ποιο τιμητικό για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Θράκη, κυρίως όμως για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, μέσα και η σημερινή, τις άφησαν μόνες χωρίς την απαραίτητη πολιτική στήριξη, να σχεδιάζει την προστασία της χώρας από οποιονδήποτε εξωτερικό εχθρό, χωρίς κονδύλια, κακές συνθήκες εργασίας, χωρίς προσωπικό και υλικό που πλέον συντηρείτε χάρις στην φιλοπατρία των Ελλήνων τεχνικών, υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αν «διαβάσει» κανείς τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, έξω από την ανακοίνωση της χορήγησης των ημερών εκτός έδρας, όλα τα άλλα που είπε δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός κατέγραψε μία πραγματικότητα της δύσκολης και σκληρής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ναι, τώρα κατάλαβε τι ακριβώς κάνει ο Στρατός.
Είναι βέβαιο ότι οι όποιες αριστερίστικες φιλοσοφίες περί στρατεύματος που ήταν φωλιασμένες μέσα στο μυαλό του, αντικαταστάθηκαν με την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.
Στο τέλος τέλος, ο Πρωθυπουργός της Χώρας, άσχετα με ποια πολιτική φιλοσοφία βαδίζει, είναι υποχρεωμένος ηθικά αλλά και πολιτικά, να στηρίξει αυτούς που θα προστατεύσουν την Χώρα όταν και αν απαιτηθεί και είναι προς τιμήν του, παρ όλη την αριστερίστικη φιλοσοφία του, που παραβρέθηκε σε αυτήν την ύψιστη για τις ένοπλες δυνάμεις στιγμή.
Αντί λοιπόν να αντιμετωπίζουν κάποιοι με μικροψυχία την όλη κατάσταση και κυρίως αν φόρεσε ή όχι στρατιωτικό τζάκετ, ας μείνουν στην ουσία.
Ο Πρωθυπουργός της Χώρας πρέπει να είναι εκεί, δίπλα τους και απέδειξε ότι είναι